Φεστιβάλ Γαστρονομίας με φόντο το Λευκό Πύργο

Φεστιβάλ Γαστρονομίας με φόντο το Λευκό Πύργο

Αν θέλεις να αποκτήσεις ενδιαφέρουσες γευστικές εμπειρίες και να γνωρίσεις σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου της Γαστρονομίας γίνε εθελοντής του Thessaloniki Food Festival.

Τις γεύσεις και τα αρώματα της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να αναδείξει ακόμη περισσότερο μέσα στο 2014 ο κεντρικός Δήμος, μέσω των δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Thessaloniki Food Festival που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση ενός «Γαστρονομικού οδηγού πόλης» με παραδοσιακές συνταγές, όπως μυδοπίλαφο, μπουγάτσα και κουλούρι Θεσσαλονίκης και ειδική επιμέλεια των κειμένων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Ο οδηγός θα γίνει σε συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και θα περιλαμβάνει συνταγές με επιρροές από πολλές ιστορικές περιόδους και διαφορετικούς λαούς (Μικρασιάτες, Πόντιοι, ντόπιοι, Αρμένιοι, Εβραίοι, Τούρκοι) αφού η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα μεγάλο μωσαϊκό τοπικών γεύσεων.

Επιπλέον, για φέτος, από τις 7 μέχρι τις 10 Μαΐου, η Πλατεία Ναυαρίνου θα «πρωταγωνιστήσει» στις «Γειτονιές των γεύσεων». Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο του «Food Festival», που κύριο στόχο έχει τη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργική συμμετοχή των επαγγελματιών.

Η Πλατεία Ναυαρίνου είναι μια περιοχή ιστορική, πολυσύχναστη, με πολλά καταστήματα εστίασης, αλλά κι ένας δημοφιλής τόπος συνάντησης νέων. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής θα προσφέρουν στον κόσμο εδέσματα, αυθεντικές τοπικές γεύσεις κατά τις απογευματινές ώρες, με παράλληλες ψυχαγωγικές δράσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Μαθήματα ελληνικής κουζίνας στο Πεκίνο

Ανακαλύψτε την Ελλάδα που κρύβεται μέσα σας!

O τουρισμός περνάει από το στομάχι