Φέτος αξιοποίησε το καλοκαίρι δημιουργικά και επιχειρηματικά

Φέτος αξιοποίησε το καλοκαίρι δημιουργικά και επιχειρηματικά

H Γιολάντα Σαούγκου του CruiseInn δίνει tips για ένα... επιχειρηματικό καλοκαίρι!

Από την Γιολάντα Σαούγκου

Το καλοκαίρι πάντα θεωρούνταν ως περίοδος ανάπαυσης, στην οποία πρέπει όλοι να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να απολαύσουμε  θάλασσα, φίλους και ήλιο. Πρόκειται, ωστόσο, για τρεις ελεύθερους μήνες χωρίς μαθήματα ή ευθύνες, τους οποίους θα πρέπει να κάνεις να μετράνε. Ως νέος επιχειρηματίας ή επαγγελματίας, θα πρέπει ακόμα και στα διαλείμματά σου να αναζητάς δραστηριότητες για να κάνεις δημιουργικά πράγματα και να μην ξοδέψεις όλο το καλοκαίρι σου στην… παραλία.

  1. Διάβασε βιβλία

Μπορεί να φαίνεται λίγο τυπικό και βαρετό, αλλά είναι αλήθεια. Αν θέλεις να πετύχεις και να κάνεις πράγματα μόνος σου, παρά την βιωματική γνώση, που είναι πολύ σημαντική, θα πρέπει επίσης να έχεις και θεωρητικές γνώσεις. Πού μπορείς να τις βρεις; Στα βιβλία της φυσικά! Διάβασε για ξεκινήματα και για ιστορίες επιτυχίας, αλλά πάνω από όλα διάβασε για τις αποτυχίες και δες τι σου αρέσει και τι όχι. Μετά από κάθε βιβλίο θα έχεις σίγουρα αποκομίσει κάτι, πιστέψτε με!

  1. Ψάξε για event επιχειρηματικότητας

Είναι αλήθεια ότι τα πάντα σταματούν το καλοκαίρι, καθώς όλοι θέλουμε να πάμε διακοπές. Αλλά μην εξαπατάσαι! Υπάρχουν πάντα ωραίες εκδηλώσεις στην Αθήνα. Προσπάθησε να βρεις διαγωνισμούς για startups, διαλέξεις από  ανθρώπους του χώρου και να αποκτήσεις εμπειρίες. Πάρε κάποιο χρόνο μακριά τα καλοκαιρινά πάρτι και να κάνε την έρευνά σου. Επιπλέον, μπορεί να το απολαύσεις περισσότερο, καθώς δεν θα έχεις καμία υποχρέωση να σε ανησυχεί.

  1. Κάνε το πλάνο σου

Όσο απλό κι αν ακούγεται, ένα σχέδιο πάντα βοηθά να οργανώσεις τα επόμενα βήματά σου. Χαλάρωσε, καθάρισε το μυαλό σου, πάρε μια κούπα καφέ και κάθισε κάτω. Ψάξε για τις επερχόμενες εκδηλώσεις και τους διαγωνισμούς και  αποφάσισε  τι θέλεις να κάνεις. Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Τι είναι αυτό που δεν έχεις κάνει; Τι θέλεις να πετύχεις; Αν έχεις όλα αυτά τα πράγματα γραμμένα, θα είναι πιο εύκολο να τα κάνεις!

  1. Γίνε guest traveler στο CruiseInn!

Η καλύτερη συμβουλή έρχεται πάντα στο τέλος! Το CruiseInn, το πρώτο 7ήμερο hackathon που λαμβάνει χώρα σε ένα πραγματικό κρουαζιερόπλοιο που πλέει σε όλο το Αιγαίο,  ανοίγει τις πόρτες του σε όλους όσοι θέλουν να ζήσουν ολόκληρη  την «CruiseInn Εμπειρία» χωρίς να χρειάζεται να διαγωνιστούν. Θέλεις να συνδεθείς με τα τοπικά οικοσυστήματα επιχειρηματικότητας των προορισμών που επισκέπτεται η επιχειρηματική κρουαζιέρα και να έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις με τους πεπειραμένους μέντορες και κριτές που θα είναι «on-board»; Ή μήπως θέλεις να παρακολουθήσεις τα εξειδικευμένα workshops που θα λάβουν χώρα στη διάρκεια του CruiseInn πάνω σε βασικά επιχειρηματικά concepts και παράλληλα να κάνεις το business development της δικής σου startup σε 7 προορισμούς μέσα σε 7 ημέρες; Τότε αυτό θα είναι το καλύτερο business trip για εσένα!

Έτσι, αυτό το καλοκαίρι βγες από τα συνηθισμένα! Στείλε την αίτησή σου για τους CruiseInn Guest Travellers, ετοίμασε τη βαλίτσα σου, και μετάφερε το επιχειρηματικό μυαλό σου και τον ενθουσιασμό σου στο καράβι. Let’s Get CruiseInn!

*Η Γιολάντα Σαούγκου είναι μέλος της ομάδας διοργάνωσης του CruiseInn, ως μέλος του φοιτητικού οργανισμού επιχειρηματικότητας ThinkBiz

Disrupt Greece: Μπες στον κύκλο, δήλωσε τώρα συμμετοχή!