Φήμες για εγκυμοσύνη της νέας αγαπημένης του Ολάντ

Φήμες για εγκυμοσύνη της νέας αγαπημένης του Ολάντ

Βολές κατά του Γάλλου προέδρου για απόπειρα διορισμού της Ζιλί Γκαγέ στη Γαλλική Ακαδημία στη Ρώμη.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη φημολογούμενη σχέση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ, εξαιτίας της οποίας η επίσημη σύντροφος του Βαλερί Τριερβελέρ κατέληξε στο νοσοκομείο. Νέες φήμες κάνουν λόγο για πιθανή εγκυμοσύνη της Γκαγέ, είδηση που δημοσιεύει το «Le Reel», ανεξάρτητο μπλογκ, επικαλούμενο δημοσιογραφικές πηγές του τηλεοπτικού καναλιού Μ6. Το κανάλι με την σειρά του επικαλείται πηγές από το Μέγαρο των Ηλυσίων, σύμφωνα με τις οποίες η Γκαγέ περιμένει μωρό από τον Ολάντ το οποίο θα γεννηθεί τον Ιούνιο.

Ο δημοσιογράφος του Μ6 επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον Γάλλο Πρόεδρο αναφέρει ότι η Γαλλίδα ηθοποιός διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Και σαν να μην έφτανε η πληροφορία αυτή, σήμερα ο γαλλικός τύπος αναφέρει ότι η κρυφή ερωμένη του Γάλλου προέδρου έχει ήδη διοριστεί από την υπουργό Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί σε ένα πολύ καλό πόστο: Συγκεκριμένα, είναι διορισμένη στο Δ.Σ του πολιτιστικού κέντρου Villa Medicis.

Η ηθοποιός βρίσκεται στο κέντρο πολεμικής μετά τη διάψευση από την κυβέρνηση του διορισμού της στην επιτροπή της Βίλας των Μεδίκων, ο οποίος είχε ωστόσο ανακοινωθεί από τον ιστότοπο αυτού του έγκυρου δημόσιου θεσμού στη Ρώμη.
Το σατιρικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Λε Κανάρ Ανσενέ» αποκάλυψε χθες, Τρίτη, το βράδυ πως την παραμονή των Χριστουγέννων η 41χρονη Ζιλί Γκαγέ διορίσθηκε στην επιτροπή της Βίλας των Μεδίκων (Villa Medicis), που φιλοξενεί τη Γαλλική Ακαδημία στη Ρώμη.

Ολάντ: Προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη

Στον ιστότοπο του πολιτιστικού θεσμού αναφερόταν νωρίς σήμερα το πρωί πως η ηθοποιός είναι μέλος αυτής της επιτροπής, δίπλα στην καλλιτέχνιδα των πλαστικών τεχνών Αν-Μαρί Κλερέ, τη χορογράφο και πρώτη χορεύτρια Μαρί-Αγκνές Γκιγιό και τη συνθέτρια Λουτσία Ρονκέτι. Η επιτροπή αυτή είναι αρμόδια για την επιλογή των δεκαπέντε οικοτρόφων, ερευνητών ή καλλιτεχνών, που θα μεταβούν στη Βίλα των Μεδίκων στη Ρώμη το Σεπτέμβριο για να παραμείνουν εκεί 12 ως 18 μήνες.
Ωστόσο σήμερα το πρωί το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως η ηθοποιός τελικά δεν διορίσθηκε.

«Το όνομά της προτάθηκε από τον Ερίκ ντε Σασέ, το διευθυντή της Γαλλικής Ακαδημίας στη Βίλα των Μεδίκων στη Ρώμη, αλλά η υπουργός αποφάσισε να μην την διορίσει. Το διάταγμα δεν είχε υπογραφεί», ανακοινώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το γραφείο της υπουργού Ορελί Φιλιπετί.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Μπερνάρ Καζνέβ, ερωτηθείς από το τηλεοπτικό κανάλι i-Tele σχετικά με τις πληροφορίες για το διορισμό της Γκαγέ στην επιτροπή της Villa Medicis στη Ρώμη, απάντησε: «Δεν έβαλε να διορίσουν τίποτε απολύτως. Η σύντροφός του έχει μια καλλιτεχνική δραστηριότητα», δήλωσε επαναλαμβάνοντας τις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει ο δημοσιογράφος που τον ερώτησε.

Στη συνέχεια ωστόσο διόρθωσε: «Κατ’ αρχάς, δεν είναι η σύντροφός του. Εγώ δεν έχω τίποτε να επιβεβαιώσω στο θέμα αυτό, δεν έχω τίποτε να πω. Και αυτή την καλλιτεχνική δραστηριότητα, την αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια». «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως και οποιοσδήποτε Γάλλος, είτε ασκεί πολιτικό αξίωμα είτε όχι, έχει δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του», δήλωσε επίσης ο Καζνέβ.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, ο Φρανσουά Ολάντ απέρριψε όλες τις ερωτήσεις γύρω από τη σχέση του με την 41χρονη ηθοποιό, υπογραμμίζοντας το δικαίωμά του στην ιδιωτική ζωή και διευκρινίζοντας μόνο πως ζει «οδυνηρές στιγμές» με τη σύντροφό του, την Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία νοσηλεύεται από την Παρασκευή.