Φυσικό αέριο από την Τουρκία εισήγαγε για πρώτη φορά ο Όμιλος Μυτιληναίος

Φυσικό αέριο από την Τουρκία εισήγαγε για πρώτη φορά ο Όμιλος Μυτιληναίος

Έγινε έτσι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που καταφέρνει να φέρει στην Ελλάδα φυσικό αέριο από τη γειτονική χώρα.

 

Στην εισαγωγή φορτίου φυσικού αερίου, για πρώτη φορά από την αγορά της Τουρκίας, προχώρησε το Σάββατο ο Όμιλος Μυτιληναίος. Με την κίνηση αυτή γίνεται η πρώτη ιδιωτική εταιρία που εισάγει φυσικό αέριο από Τουρκία αναβαθμίζοντας την Ελλάδα σε εμπορικό κόμβο φυσικού αερίου (gas hub) για την ευρύτερη περιχοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η διοίκηση της εταιρίας είχε προαναγγείλει πριν λίγες ημέρες, κατά την παρουσίαση του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, μια σημαντική κίνηση στην αγορά του φυσικού αερίου.

Οι ποσότητες που αγόρασε από την τουρκική αγορά η Μυτιληναίος διοχετεύτηκαν στο ελληνικό σύστημα, από το σημείο εισόδου Σιδηρόκαστρο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η κίνηση αυτή θα έχει και συνέχεια. Με την εισαγωγή φυσικού αερίου από την Τουρκία ο όμιλος πετυχαίνει μεγαλύτερη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου ενώ το ελληνικό σύστημα αποκτά πρόσβαση σε επιπλέον ποσότητες αερίου ενισχύοντας την ασφάλεια τροφοδοσίας των Ελλήνων καταναλωτών ιδιαίτερα στην επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι πλέον ο όμιλος Μυτιληναίος δραστηριοποιείται και στην λιανική αγορά φυσικού αερίου, προσφέροντας συνδυαστικά πακέτα με ηλεκτρισμό. Από πλευράς μεριδίου αγοράς, η εταιρεία διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις μεταξύ των ιδιωτών παρόχων (μερίδιο αγοράς άνω του 4%), πρώτη σε αριθμό πελατών, ξεπερνώντας τους 115,000 πελάτες. Η συνεργασία της με τον Όμιλο ΟΤΕ ανανεώθηκε εξασφαλίζοντας ένα πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των πελατών και παράλληλα ξεκίνησε η λειτουργία των δύο πρώτων ιδιόκτητων καταστημάτων της Protergia σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.