Φλαμπουράρης: Η συμφωνία θα κλείσει, η ροή χρημάτων θα αρχίσει

Φλαμπουράρης: Η συμφωνία θα κλείσει, η ροή χρημάτων θα αρχίσει

Ο Υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της επιχειρηματικότητας.

Βέβαιος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών εμφανίστηκε ο Υπουργός Επικρατείας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επιχειρηματικότητα.

«Να είστε σίγουροι ότι και συμφωνία θα κλειστεί και η χρηματοδότηση, η χρηματοροή, θα ξεκινήσει και να είστε έτοιμοι με τις ιδέες σας και τις παρεμβάσεις σας να συμβάλλετε καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότησή της. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς μια τέτοια αναβάθμιση κανένα από τα κρίσιμα θέματα, τα οποία ταλανίζουν την ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στον βαθμό που δεν θα αυξηθεί το παραγόμενο προϊόν. Νομίζω ότι το σήμα που δίνουν τα αποτελέσματα που θα έχουμε, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι θα είναι ευχάριστο και αποτελεσματικό», σημείωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης και προσέθεσε σχολιάζοντας την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών:

«Τα νέα μπορεί να λέγονται νέα, αλλά είναι παλιά, είναι νέα που δείχνουν ότι μια σταθερή στάση στις θέσεις μας σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις θα είχε, έχει και θα έχει αποτελέσματα. (…) Είμαι υποχρεωμένος να λύσω δύο παρεξηγήσεις. Η πρώτη είναι ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τις επενδύσεις, για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητας. Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ισχύει το αντίθετο. Η κυβέρνηση θεωρεί προτεραιότητα και δίνει έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας» και συμπλήρωσε:

«Επειδή έχουμε αυτές τις προτεραιότητες, διαπραγματευόμαστε σκληρά και επίμονα με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ. Δίνουμε μάχη για να εγκαταλείψουμε τη μνημονιακή πολιτική , τη πολιτική της σκληρής λιτότητας που έχει οδηγήσει στην υπερχρέωση και υπερφορολόγηση των νοικοκυριών. Αυτός είναι ο τελικός μας στόχος».

«Όσοι μας κατηγορούν για καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας, οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια για το αν αποδέχονται την ίδια υφεσιακή πολιτική στην οποία επιμένουν ορισμένοι ακραίοι στην Ευρώπη και το ΔΝΤ. Άμεσο και χωρίς διαπραγμάτευση κλείσιμο συμφωνίας, σημαίνει συνέχιση της λιτότητας και της υφεσιακής πολιτικής». Κάνοντας λόγο για τη δεύτερη παρεξήγηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τις επενδύσεις, τόνισε: «Η κυβέρνηση διαθέτει συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».