Φώφη Γεννηματά: Ο κύκλος των ψεύτικων υποσχέσεων έκλεισε με μεγάλη ζημιά για τον τόπο

Φώφη Γεννηματά: Ο κύκλος των ψεύτικων υποσχέσεων έκλεισε με μεγάλη ζημιά για τον τόπο
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση τους στο μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για το προσφυγικό ζήτημα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τον κ. Τσίπρα τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας του, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά. 

«Ο κ. Τσίπρας μάς κάλεσε κατόπιν εορτής. Την αναγκαία εθνική συνεννόηση την τορπίλισε, όμως, σε κάθε ευκαιρία. Τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας του». Αυτό τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την ολκλήρωση της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι η πραγματικότητα για τη συμφωνία στο Eurogroup δεν κρύβεται και, όπως είπε, «είναι αποτυχία».

Για το χρέος ανέφερε ότι «έμεινε στο ράφι, και έμεινε η πολύχρονη επιτροπεία που είναι θηλιά στον λαιμό μας για δεκαετίες», μαζί με νέα μέτρα λιτότητας 5 δισ. για συντάξεις, αφορολόγητο, εισφορές.

«Έκλεισε, πράγματι, ένας κύκλος. Αυτός των ψεύτικων υποσχέσεων με μεγάλη ζημιά για τον τόπο. Οι πολίτες απαιτούν πρώτα από όλα ειλικρίνεια. Το νέο αφήγημά του για “ανάπτυξη” δεν πείθει κανέναν», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «ανάπτυξη με λόγια του αέρα, ιδεοληψίες, εμπόδια και φόρους δεν γίνεται».

«Επαναλαμβάνω ότι ο τόπος χρειάζεται άλλη κυβέρνηση και άλλη πολιτική! Με εθνική γραμμή και εθνική συνεννόηση, που με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα γίνει πράξη. Η Ελλάδα μπορεί. Η πρότασή μας για το “Σχέδιο Ελλάδα” δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και καλύτερες μέρες για τον λαό μας. Για πραγματική ελπίδα…», κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.