Folli Follie: Αύξηση πάνω από 20% στα καθαρά ενοποιημένα κέρδη στο εννεάμηνο

Folli Follie: Αύξηση πάνω από 20% στα καθαρά ενοποιημένα κέρδη στο εννεάμηνο

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Folli Follie ανήλθε στο ποσό του 1,040 δισ. ευρώ.

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Folli Follie το εννεάμηνο του 2017, καθώς τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 134,98 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20,45%, έναντι 112,06 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2016.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Folli Follie για την περίοδο που εξετάζουμε ανήλθε στο ποσό του 1,040 δισ. ευρώ σε σχέση με ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 956,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016, αυξημένος κατά 8,8%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης. Οπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας, «η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, η οποία στο εννεάμηνο του 2017 ανήλθε σε 189,2 εκατ. σε σχέση με 169,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016, μια αύξηση της τάξεως του 11,8%».

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη της Folli Follie Group ανήλθαν σε 215,3 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 12% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τζώρτζης Κουτσολιούτσος τόνισε ότι «το 2017 εξελίσσεται με θετικούς ρυθμούς σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους που δραστηριοποιούμαστε. Επίσης, βλέπουμε να εδραιώνεται σταδιακά η θετική τάση στην ελληνική αγορά και παραμένουμε αισιόδοξοι για τις επιχειρηματικές προοπτικές στη χώρα. Η επιτάχυνση του ανταγωνισμού που παρατηρείται στο λιανεμπόριο διεθνώς, επιβεβαιώνει την επιλογή μας για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου που συνεχίζει να υλοποιείται απρόσκοπτα». Καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο κ. Κουτσολιούτσος πρόσθεσε ότι «ο όμιλος επεκτείνει την παρουσία του σε νέες αγορές, ενώ διαρκώς εξελίσσουμε την γκάμα των προϊόντων μας. Παραμένουμε προσηλωμένοι σε όλους τους στόχους μας για το σύνολο του 2017, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ταμειακών ροών του ομίλου».