Folli Follie: Έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης θυγατρικών

Folli Follie: Έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης θυγατρικών

«Η κίνηση αυτή αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη του ομίλου», δήλωσε ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης θυγατρικών της εταιρειών ανακοίνωσε η Folli Follie. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα διοικητικά συμβούλια των θυγατρικών του ομίλου της αποφάσισαν την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης, με απορρόφηση από την ανώνυμη εταιρεία «Αττικά Πολυκαταστήματα Ανώνυμη Εταιρεία» (εφεξής «ΑΤΤΙΚΑ») των ανωνύμων εταιρειών «Northlandmark Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Διαχείρισης Πολυκαταστημάτων και Εμπορικών Κέντρων», (εφεξής «Northlandmark») και «Καταστήματα Βορείου Ελλάδας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Διαχείρισης Πολυκαταστημάτων και Εμπορικών Κέντρων» (εφεξής «ΚΒΕ»).

H ανωτέρω ενδοομιλική συγχώνευση θα συντελεστεί, δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 68 επ. του Κ.Ν.2190/1920, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν.2166/1993, ως ισχύουν, με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Διαβάστε ακόμη: Folli Follie Group: Αύξηση 27,4% στο EBITDA εξαμήνου

Τα διοικητικά συμβούλια αποφάσισαν, επίσης, να ορίσουν τον ανεξάρτητο από τις συγχωνευόμενες εταιρείες ορκωτό ελεγκτή λογιστή, Παναγιώτη Βρουστούρη, μέλος του ελεγκτικού οίκου ΕΝΕΛ-Εναλλακτική Ελεγκτική Ανώνυμη Εταιρεία για την αποτίμηση των συγχωνευόμενων εταιρειών και τη γνωμοδότηση επί του εύλογου και λογικού της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών που θα προταθεί σε προσεχή διοικητικά συμβούλια των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Κατά τις ως άνω συνεδριάσεις, αποφασίστηκε, επίσης, η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης, με ημερομηνία κατάρτισης ισολογισμού μετασχηματισμού την 31-08-2013 και ορίστηκε ο ορκωτός ελεγκτής λογιστής, Γεώργιος Βαρθαλίτης, μέλος της ελεγκτικής εταιρείας Baker Tilly Hellas AE, για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Διαβάστε ακόμη: Folli Follie: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ στην Ρουμανία

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ανωτέρω, καθώς και ο σκοπούμενος εταιρικός μετασχηματισμός εν γένει, τελούν υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των συγχωνευόμενων εταιρειών και την προυπόθεση χορηγήσεως, των κατά το νόμο προβλεπόμενων αδειών ή εγκρίσεων των αρμοδίων Αρχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Group, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι ανωτέρω αποφάσεις θα συμβάλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, στην εκμετάλλευση οικονομικών συνεργειών και στην ενδυνάμωση του ισολογισμού, παρέχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη του ομίλου».