Φονική κακοκαιρία πλήττει Ολλανδία και Γερμανία – Ξεπέρασαν τα 140 χλμ.την ώρα οι άνεμοι (Βίντεο)

Φονική κακοκαιρία πλήττει Ολλανδία και Γερμανία – Ξεπέρασαν τα 140 χλμ.την ώρα οι άνεμοι (Βίντεο)
epa06449799 A lorry trailer following the strong winds of the western storm in Kampen, The Netherlands, 18 January, 2018, during the second western storm of the year. The Royal Netherlands Meteorological Institute (KNMI) has issued a code red for the storm that is expected to bring wind speeds up to 140 kph. EPA/GINOPRESS B.V.

Τρεις νεκρούς άφησε πίσω η θύελλα στο πέρασμά της - Συγκλονίζουν οι εικόνες που μεταδίδουν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται πλέον η Ολλανδία που πλήττεται από σημαντική κακοκαιρία, με κύριο χαρακτηριστικό τους τρομερά ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι φτάνουν ακόμη και τα 140 χλμ. την ώρα κατά μήκος των ολλανδικών ακτών!

Τρεις άνθρωποι έχασαν ήδη τη ζωή τους, καθώς οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ανέτρεψαν κοντέινερ και οδήγησαν σε ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε όλη τη χώρα.

Το Βασιλικό Μετερεωλογικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας ανέβασε το πρωί το επίπεδο του συναγερμού λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε «κόκκινο», ενώ το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ ανέστειλε όλες τις πτήσεις.

Δέντρα έχουν ξεριζωθεί και κτίρια έχουν υποστεί ζημιές στο Άμστερνταμ, ενώ σε όλη την Ολλανδία έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια των τραίνων, του τραμ και των λεωφορείων μετά την έκδοση της προειδοποίησης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων ή μπάζων σε ξεχωριστά περιστατικά στη χώρα. Στο Ρότερνταμ, κοντέινερ ανατράπηκαν στις αποβάθρες του λιμανιού, ενώ ολόκληρες στέγες ξεριζώθηκαν από σπίτια, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα:

Στη Γερμανία ο αριθμός των νεκρών έφτασε του τέσσερις. Η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει όλα τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας. Ιδιαίτερα πλήττονται από το πρωί η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου ένας 59χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο στον κήπο του σπιτιού του, η Ρηνανία-Παλατινάτο και η Κάτω Σαξονία, ενώ εδώ και λίγη ώρα το μέτωπο κινείται προς τα νότια της χώρας.

Στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας σημειώνονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, ενώ πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά, όπως και οι ζωολογικοί κήποι. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στην Κολωνία, μέχρι το μεσημέρι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί περισσότερες από 500 κλήσεις.

Στο Βέλγιο μία οδηγός σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό της. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε εκατοντάδες φορές στη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επέμβει για πτώσεις δέντρων, κεραμίδια που ξεκόλλησαν από στέγες ή ηλεκτρικά καλώδια που έπεσαν στο έδαφος, καθώς η ταχύτητα των ανέμων άρχισε να ξεπερνά τα 100 χλμ. την ώρα.

Στη Γαλλία η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας Thalys που συνδέουν το Παρίσι με τη Γερμανία διακόπηκε «έως τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) τουλάχιστον» μετά τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η εταιρία, προειδοποιώντας πως «η κατάσταση μπορεί να παραμείνει προβληματική καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας».