Φορολογικά, δημοσιονομικά και ενεργειακά στο μικροσκόπιο των τεχνικών κλιμακίων

Φορολογικά, δημοσιονομικά και ενεργειακά στο μικροσκόπιο των τεχνικών κλιμακίων

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην ατζέντα του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Το μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών βρέθηκε στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα, οι συζητήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα χωρίς προβλήματα, ενώ εστίασαν σε όλα τα ακανθώδη ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως τα φορολογικά, τα δημοσιονομικά, καθώς και εκείνα που αφορούν θέματα ενεργειακά, αλλά και το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, όλες οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πάρα πολύ καλό κλίμα, ενώ ακολουθήθηκε πλήρως η ροή του προγράμματος.

Οι θεσμοί επισκέφθηκαν εκ νέου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αύριο, εκτός απροόπτου, θα βρίσκεται στην Αθήνα και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία ανέβαλε τελευταία στιγμή το ταξίδι της για την έλευσή της στην ελληνική πρωτεύουσα.

Με την έλευση της Ντέλια Βελκουλέσκου η διαπραγμάτευση αναμένεται να ανεβάσει ταχύτητες, καθώς θα αναλάβουν δράση οι επικεφαλής των δανειστών.

Πηγή: news247.gr