Φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ έρχεται στη Ρεβυθούσα- Στις 29 Δεκεμβρίου η παράδοση

Φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ έρχεται στη Ρεβυθούσα- Στις 29 Δεκεμβρίου η παράδοση
Οι εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ, στη Ρεβυθούσα, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης θα εγκαινιάσει την τρίτη δεξαμενή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου του ΔΕΣΦΑ. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πρόκειται για το πρώτο φορτίο που εισάγεται από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, επισφραγίζοντας τις αμοιβαίες προσπάθειες των δύο κρατών για στενότερη συνεργασία.

Φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ θα εκφορτωθεί πριν το τέλος του έτους στην καινούργια δεξαμενή του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, η έναρξη λειτουργίας της οποίας έγινε πρόσφατα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το πρώτο φορτίο που εισάγεται από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, επισφραγίζοντας τις αμοιβαίες προσπάθειες των δύο κρατών, για στενότερη συνεργασία στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το φυσικό αέριο καλείται να παίξει μεταβατικό ρόλο στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ελλάδας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ενεργειακού μείγματος και μέχρι η παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να προσεγγίσει τα υψηλά επίπεδα που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, μεταξύ της ΔΕΠΑ και της αμερικανικής CHENIERE, η παράδοση 150.000 m3 (ή 1.000.000 ΜWh) spot φορτίου LNG θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου.