Οι φωτογραφίες του Instagram γίνονται μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές

Οι φωτογραφίες του Instagram γίνονται μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές
FILE - In this Monday, April 9, 2012, file photo, Instagram is demonstrated on an iPhone, in New York. Instagram, the popular photo-sharing service that Facebook bought this year, is the target of a storm of outrage on Twitter and other sites after the company announced Monday, Dec. 17, 2012 a change in its user agreement that hinted that it might use shared photos in ads. (AP Photo/Karly Domb Sadof, File)

Το Instagram ετοιμάζεται να αυξήσει την επιτρεπόμενη ανάλυση των φωτογραφιών των χρηστών του.

Οι φωτογραφίες του Instagram έχουν μείνει εδώ και χρόνια «κολλημένες» στην ανάλυση των 640 × 640 pixel. Αλλά αυτό είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομα.

Το Instagram είναι έτοιμο να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της εφαρμογής του και να επιτρέψει στους χρήστες να εισάγουν φωτογραφίες με ανάλυση 1080 × 1080 pixel, σύμφωνα με το The Verge. Μάλιστα, αν και δεν έχει αρχίσει ακόμη την προβολή φωτογραφιών σε αυτή την ανάλυση, επιτρέπει ήδη την αποθήκευση φωτογραφιών σε αυτό το μέγεθος, όπως μπορεί κάποιος να συμπεράνει από τις αλλαγές στον πηγαίο κώδικας της έκδοσης για τους browsers.

Την αλλαγή επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Instagram επιβεβαίωσε στο The Verge. Όπως ανέφερε, εργάζονται πράγματι για να εισάγουν σύντομα τις νέες δυνατότητες στις εφαρμογές για iOS και το Android, αν και δεν είναι γνωστός ακόμα ο χρόνος που θα συμβεί αυτό.

Η υψηλότερη ανάλυση θα βελτιώσει την εμπειρία για τους πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες του Instagram. Αν και η σημερινή μορφή λειτούργησε μια χαρά όταν το Instagram ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2010, οι οθόνες των smartphone έχουν βελτιωθεί πολύ έκτοτε, τόσο σε μέγεθος όσο και σε ποιότητα. Ήρθε η ώρα να ακολουθήσουν και οι φωτογραφίες αυτή την πορεία προς τα εμπρός.