«Φουρτούνες» στην κυβέρνηση από τη «ναυμαχία» Βενιζέλου-Αβραμόπουλου

«Φουρτούνες» στην κυβέρνηση από τη «ναυμαχία» Βενιζέλου-Αβραμόπουλου

Το Μέγαρο Μαξίμου κάλυψε τον υπουργό Άμυνας με παρέμβαση του για να αποκλιμακωθεί η ένταση. 

Ένταση επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά την χθεσινή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα υποβρύχια. Η απάντηση Αβραμόπουλου ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική. Αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια» άναψε φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου, με την πλευρά Βενιζέλου να φαίνεται δυσαρεστημένη από την αντίδραση του υπουργού Άμυνας.

Απάντηση Βενιζέλου σε Τσίπρα με αιχμές κατά Αβραμόπουλου
Το απόγευμα της Πέμπτη από το βήμα της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, άφησε σαφείς αιχμές κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, τον οποίο και χαρακτήρισε «συνομιλητή» του κ. Τσίπρα κατά την πρωινή συνεδρίαση.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έχει ενσωματώσει στους κόλπους τού κόμματός του την ομάδα Τσοχατζόπουλου, υιοθετώντας έτσι τα συμφέροντα που έχουν θιγεί από την ακύρωση των αμαρτωλών συμβάσεων, που ο ίδιος είχε προχωρήσει».

«Εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας με συνομιλητή τον Αβραμόπουλο και επανέλαβε τα όσα έχει πει για την ιστορία του Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά επιχειρήματα για τον νόμο του 2010. Νόμο και όχι σύμβαση, που ψηφίστηκε από τη Βουλή για να δώσει τέλος σε μια κατάσταση αδράνειας ετών από το 2004-2009. Αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας το πρωί (της Πέμπτης), απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο, είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια. Όπως έχει ενσωματώσει στους κόλπους του την ομάδα Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθετεί συμφέροντα που έχουν θιγεί, γιατί ακυρώθηκαν οι αμαρτωλές συμβάσεις τους. Τόσο απλά και τόσο καθαρά» είπε ο κ. Βενιζέλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια

Σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο κ. Αβραμόπουλος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δώσει αυστηρές οδηγίες, να δοθεί οριστική απόλυτη ριζοσπαστική λύση με έγκριση της Βουλής στο ζήτημα αυτό. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις. Ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα. Όμως, η χυδαιότητα, η συκοφαντία η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, υπονομεύει το ενιαίο δημοκρατικό εθνικό μέτωπο».

Παρέμβαση του Μαξίμου για νε πέσουν οι τόνοι
Οι δηλώσεις αυτές Βενιζέλου οδήγησαν σε παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των Ευ.Βενιζέλου και Δ.Αβραμόπουλου . Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega διευκρίνισε πως η δήλωση Αβραμόπουλου δεν χαρακτηρίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως ατυχής.

Διαβάστε ακόμη: ALCO: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

«Ήταν σαφής ο υπουργός στο σχόλιό του, μίλησε και στους δημοσιογράφους και αποσαφήνισε το θέμα ακόμη περισσότερο στους δημοσιογράφους στη Βουλή. Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από το Μαξίμου περί ατυχούς έκφρασης» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.
Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ενδοκυβερνητική κόντρα και απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Βενιζέλου πριν από την τοποθέτηση του αντιπρόεδρου στη Βουλή, επικοινωνία για την οποία έκαναν λόγο κύκλοι του κ. Βενιζέλου.

Συνεργάτες του Δ.Αβραμόπουλου απάντησαν ότι «η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν ξεκάθαρη και δεν χρειάζεται οδηγίες» και πρόσθεσαν με νόημα ότι «προέχουν το δημόσιο και το εθνμικό συμφέρον. Αυτά μόνο υπηρετεί ο υπουργός».