Fraport: Συμφωνία με πέντε τράπεζες για να χρηματοδοτήσει τα 14 αεροδρόμια

Fraport: Συμφωνία με πέντε τράπεζες για να χρηματοδοτήσει τα 14 αεροδρόμια
epa04888144 An exterior view of Mytilene airport Odysseus Elyitis, in the island of Lesvos, estern Greece, 18 August 2015. German company Fraport, the operator of Frankfurt airport, on 18 August 2015 was officially given permission to operate 14 regional airports in Greece, mostly in tourist locations. The move comes within the scope of a privatisation wave demanded by creditors to tackle the Greece debt crisis. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 400 άτομα και η στελέχωση θα συμπληρωθεί με 150-160 εργαζόμενους.

Η Fraport φέρεται να καταλήγει σε συμφωνία με πέντε δανείστριες τράπεζες για τη χρηματοδότηση της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων . Πρόκειται για…τέσσερις διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (European Investment Bank, European Bank for Reconstruction and Development, International Finance Corporation, Black Sea Trade and Development Bank) και μία ελληνική τράπεζα (Alpha Bank.).

Αρμόδια πηγή της εταιρείας δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στα μέσα Μαρτίου, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα».

Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 400 άτομα και η στελέχωση θα συμπληρωθεί με 150-160 εργαζόμενους, πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι το 96% του συνολικού δυναμικού είναι Έλληνες. Σχετικά με την οικονομική εικόνα της μητρικής εταιρείας τόνισε ότι είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και επομένως όλα τα μεγέθη της είναι γνωστά στο επενδυτικό κοινό.

Υποστήριξε μάλιστα ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Fraport αγγίζουν το ένα δισ. ευρώ και κατατάσσουν την εταιρεία σε μία από τις καλύτερες θέσεις. Διευκρίνισε, πάντως, ότι η καταβολή του κατ’ αποκοπή τιμήματος του 1,23 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβληθεί με την παραλαβή των περιφερειακών αεροδρομίων έχει εξασφαλιστεί, χωρίς όμως να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

«Θέλουμε πολύ γρήγορα να γίνουν τα αεροδρόμια η πρώτη και η τελευταία καλή εικόνα από την Ελλάδα», τόνισε ο εκπρόσωπος της Fraportβ και ανέφερε ότι έχουν γίνει επαφές με τοπικούς φορείς με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εφόσον μπορεί να την υποστηρίξουν οι υπόλοιπες δομές.