«Φρένο» στα ακραία βίντεο βάζει το YouTube

«Φρένο» στα ακραία βίντεο βάζει το YouTube
People are silhouetted as they pose with mobile devices in front of a screen projected with a Youtube logo, in this picture illustration taken in Zenica October 29, 2014. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS LOGO) - RTR4C1AK

Νέους κανόνες για τα βίντεο που ανεβαίνουν θεσπίζει το κοινωνικό δίκτυο, εξαιτίας μιας τάσης που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών χρηστών.

Το YouTube έχει απαγορεύσει τα επικίνδυνα ακροβατικά και τις συναισθηματικά οδυνηρές φάρσες από την πλατφόρμα του, σε συνέχεια ακόμα μιας μόδας που περιλαμβάνει ανθρώπους που θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα «κλικ».

Η πιο πρόσφατη τάση τέτοιου είδους περιλαμβάνει ανθρώπους οι οποίοι δένουν τα μάτια τους και κάνουν τις τυπικές καθημερινές δραστηριότητές τους- μια νύξη στην επιτυχημένη ταινία του Netflix, Bird Box. Το YouTube νωρίτερα μέσα στο μήνα ξεκίνησε να κατεβάζει βίντεο όπου γονείς έδεναν τα μάτια των παιδιών τους και τα δικά τους και στη συνέχεια περπατούσαν στο δρόμο.

Προηγούμενα παραδείγματα άστοχων ακροβατικών και φαρσών περιλάμβανε το γνωστό «Tide Pod challenge», στο οποίο έφηβοι έτρωγαν υγρό απορρυπαντικό, και το «Fire challenge», όπου άνθρωποι κυριολεκτικά αυτοπυρπολούνταν.

«Έχουμε επικαιροποιήσει τις εξωτερικές μας οδηγίες για να ξεκαθαρίσουμε ότι οι προκλήσεις, όπως το “Tide Pod challenge”, μπορεί να προκαλέσουν θάνατο και/ή να έχουν ήδη προκαλέσει το θάνατο σε κάποιες περιστάσεις, δεν έχουν καμία θέση στο YouTube», δήλωσε σε ενημέρωσή του κοινωνικό δίκτυο.

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε, επίσης, πως θα δώσει στους χρήστες μια περίοδο χάριτος δύο μηνών κατά τη διάρκεια της οποίας τα βίντεό τους που έρχονταν σε αντίθεση με τους όρους χρήσης θα αφαιρούνταν, αλλά τα κανάλια τους δεν θα λάμβαναν ένα στράι. Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του YouTube, οι χρήστες που λάβουν τρία στράικ θα τερματιστεί ο λογαριασμός τους.