Frigoglass: Αύξηση 21,8% στις πωλήσεις το α’ εξάμηνο

Frigoglass: Αύξηση 21,8% στις πωλήσεις το α’ εξάμηνο

Τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 577.000 ευρώ την ίδια περίοδο.

Βελτιωμένα αποτελέσματα εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του 2018 η Frigoglass.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις του ομίλου σημείωσαν αύξηση 21,8% το πρώτο εξάμηνο του έτους στα 248,113 εκατ. ευρώ από 203,775 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 577.000 ευρώ την ίδια περίοδο έναντι ζημιών 31.969.000 ευρώ το περυσινό α’ εξάμηνο.

Παράλληλα, το β΄ τρίμηνο η εταιρεία εμφάνισε αύξηση του περιθωρίου EBITDA κατά 150 μονάδες βάσης, σε 16,3%, ως αποτέλεσμα του ευνοϊκού μείγματος πωλήσεων, της απορρόφησης του κόστους λόγω αύξησης του όγκου πωλήσεων, της βελτίωσης της παραγωγικότητας και της επίδοσης του κλάδου Υαλουργίας.

Η Frigoglass σημείωσε καθαρές ζημίες ύψους 3,7 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες, επιβαρυμένες από προβλέψεις ύψους 2,0 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημίες ύψους €3,1 εκατ. πέρυσι. Συνυπολογίζοντας τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες, οι καθαρές ζημίες διαμορφώθηκαν σε €0,8 εκατ., επιβαρυμένες από δαπάνες απομείωσης ύψους €2,1 εκατ. που σχετίζονται με την επίδοση της δραστηριότητας μας στην Ινδία, έναντι ζημιών €24,6 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Οι καθαρές ζημίες του περυσινού έτους επηρεάστηκαν αρνητικά από τις έκτακτες δαπάνες ύψους €21,9 εκατ. που σχετίζονται με την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση.

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

“Είμαι ικανοποιημένος από την επίδοση μας στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς πετύχαμε αύξηση πωλήσεων και βελτίωση περιθωρίου EBITDA για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την προσήλωση μας να επιστρέψουμε στη βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη. Για το επόμενο διάστημα, αναμένουμε αύξηση πωλήσεων και στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης σε ετήσια βάση, η οποία σε συνδυασμό με τα μέτρα διαχείρισης του κόστους θα επηρεάσουν θετικά το περιθώριο κέρδους.”.