«Φρούριο» η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Μακρόν

«Φρούριο» η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Μακρόν
Ελληνικές και γαλλικές σημαίες στον Άγνωστο Στρατιώτη λόγω της επίσκεψης του Γάλλου Πρόεδρου Μανουέλ Μακρόν Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου. Ποιοί δρόμοι θα κλείσουν.

«Φρούριο» θα θυμίζει η Αθήνα, σήμερα και αύριο, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί το μεσημέρι, ενώ το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι απροσπέλαστο.

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ενώ σημειώνεται ότι οι αστυνομικές Αρχές είναι σε συναγερμό και έχουν στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες γαλλικές.

Παράλληλα, σε «κλοιό ασφαλείας» θα τεθούν, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Κολωνάκι, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων. Tον περασμένο Νοέμβριο είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία, ενώ διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν τον Φεβρουάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Εξάρχεια. Επίσης, αργά χθες το βράδυ, σημειώθηκε επίθεση με μπογιά από αγνώστους στο Γαλλικό Ινστιτούτο, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Οι μετακινήσεις του κ. Μακρόν αποτελούν ένα καίριο ζήτημα στον τομέα της ασφάλειας, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο Γάλλος Πρόεδρος θα κλείνουν από αρκετή ώρα πριν, ενώ θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των σημείων διέλευσης της αυτοκινητοπομπής από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Ακόμη, εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθεί, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται ο κ. Μακρόν.

Όσον αφορά στο κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, ενώ θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, ενώ τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα το πρωί στις 10:00 και θα διαρκέσουν έως τις 15:00 της Παρασκευής.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η Τροχαία θα πραγματοποιεί εκτροπές της κυκλοφορίας σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Επίσης, την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων αποφάσισε η αστυνομία από τις 7:00 σήμερα το πρωί τις 12:00 τα μεσάνυχτα, σε όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας, καθώς και στο αεροδρόμιο και σε όλο το μήκος της διαδρομής μέχρι την Αθήνα, που θα ακολουθήσει κατά την άφιξή του ο κ. Μακρόν.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται, για λόγους ασφαλείας, κάθε συγκέντρωση στα εξής σημεία:

Στην περιοχή του δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

Στο τμήμα της Αττικής Οδού, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων της Αττικής Οδού και της Λ. Κατεχάκη, καθώς και στις γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις που υπάρχουν στα συγκεκριμένα τμήματα. Στην ευρύτερη περιοχή του αερολιμένα Αθηνών.