FT: Θα πληρωθούν τον Μάιο οι μισθοί και οι συντάξεις;

FT: Θα πληρωθούν τον Μάιο οι μισθοί και οι συντάξεις;

Οριακά θα τα καταφέρει η κυβέρνηση, σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο που επικαλούνται οι Financial Times.

«Η Ελλάδα αναγκάστηκε να αδειάσει τον εγγυητικό της λογαριασμό στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να αποπληρώσει δόση 750 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ταμείο την Τρίτη, σε ένα ακόμα σημάδι της αυξανόμενης κρίσης ρευστότητας στη χώρα», σημειώνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους και προσθέτουν:

«Το υπουργείο Οικονομικών άντλησε 650 εκατομμύρια ευρώ από τον λογαριασμό, μετά από άδεια που έλαβε από το ΔΝΤ για την ανάληψη του ποσού λόγω «έκτακτης κατάστασης». Χωρίς τα χρήματα αυτά η κυβέρνηση δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει την δόση και να εκταμιεύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ την Τετάρτη για την πληρωμή μισθών του δημοσίου, είπε άλλος αξιωματούχος».

Παράλληλα, φιλοξενούνται δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου που σημειώνει: «Είναι οριακό αυτήν την στιγμή αν η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να καλύψει την μισθοδοσία του δημοσίου στο τέλος Μαΐου, ακόμα και αν καθυστερήσει τις περισσότερες από τις υπόλοιπες πληρωμές».

Οι Financial Times σχολιάζουν πως: «Η κυβέρνηση έχει απόλυτο δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα χρήματα στο λεγόμενο λογαριασμό ασφαλείας που προϋπήρχε του δανείου διάσωσης. Αυτόν τον μήνα η κυβέρνηση μπορεί τελικά να ξεμείνει από ρευστό παρά τις προσπάθειες της τελευταίας στιγμής να πειστούν οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης να παραδώσει πάνω από 1 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά τους».

Bloomberg: Βοήθεια προς την Ελλάδα σε περίπτωση Grexit σχεδιάζει η Ε.Ε.