Φθινοπωρινές ημέρες καινοτομίας στον Λευκό Πύργο

Φθινοπωρινές ημέρες καινοτομίας στον Λευκό Πύργο

Για επτά ημέρες νέοι και νέες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν συμβουλευτικές εργασίες και ολοήμερες παρουσιάσεις.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξεκινάνε οι «Ημέρες Καινοτομίας», ένας θεσμός που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 με στόχο να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο ως πόλος έλξης σημαντικών ανθρώπων και ως πόλος αναφοράς για θέματα καινοτομίας υπό την αιγίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Νέοι με όρεξη που θέλουν να εκμεταλλευτούν όλες τις πηγές για να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για θέματα δημιουργίας startup, για την καινοτομία στο νομικό χώρο, στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στην αστική βιωσιμότητα, συμβουλευτικές εργασίες των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου με εταιρείες, φορείς και οργανισμούς, αλλά και παρουσιάσεις πραγματικών success stories ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων από ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις των «Ημερών Καινοτομίας» θα φιλοξενηθούν σε κεντρικούς χώρους της πόλης της Θεσσαλονίκης, όπως το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το Ολύμπιον, τη Βιβλιοθήκη του Μουσείου Κινηματογράφου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς αλλά και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το πρώτο και μόνο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της χώρας, αποσκοπεί να γίνει ο φορέας που θα παρέχει τη γνώση και τις επαφές ανάμεσα στους παραγωγικούς φορείς και σε όσους επιχειρούν με επιτυχία, σε αυτούς που συλλαμβάνουν την ιδέα και σε αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν να υλοποιηθεί.

Οι «Ημέρες Καινοτομίας» ξεκινάνε την Τετάρτη και το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Τετάρτη 17/9: Διάλεξη: Τα βήματα για τη δημιουργία επιτυχημένου startup – Παραδείγματα επιτυχίας

Πέμπτη 18/9: Προβολή του ντοκιμαντέρ: «Εξερευνώντας Μεσαιωνικά Λιμάνια στο Βόρειο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα»

Δευτέρα 22/9: Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας: Μονάδες Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας και Διάλεξη: Οι πρώτοι Έλληνες Γεωγράφοι – Καινοτόμοι ή Αντιγραφείς

Τρίτη 23/9: Εσπερίδα: Δίκαιο στους Κώδικες και Δίκαιο στην Πράξη

Τετάρτη 24/9: Παρουσίαση συμβουλευτικών εργασιών: Προτάσεις των φοιτητών σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς

Πέμπτη 25/9: Καινοτομία και Τόλμη | Start-ups*

Παρασκευή 26/9: Σεμινάριο για την αστική βιωσιμότητα

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών: www.innovationdays.gr

Διαβάστε ακόμα:

Η καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων στο «μικροσκόπιο» ερευνών

Το μέλλον της κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι εδώ

Η νεανική επιχειρηματικότητα «ανοίγει» τα φτερά της