ΓΕΚ Τέρνα: Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ έχει επενδύσει μέσα στην κρίση

ΓΕΚ Τέρνα: Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ έχει επενδύσει μέσα στην κρίση
Photo:

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας, μόνο το α’ εξάμηνο του έτους οι επενδύσεις έφτασαν τα 148 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζει τις επενδύσεις η ΓΕΚ Τέρνα και το α’ εξάμηνο του έτους, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του ομίλου. Οι επενδύσεις, ύψους 148 εκατ. ευρώ, αφορούν κυρίως στον τομέα των Παραχωρήσεων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της βιομηχανίας (ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ).

Οι νέες αυτές επενδύσεις έρχονται να προστεθούν σε ένα συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα αξίας άνω των 1,5 δισ. ευρώ που έχει υλοποιήσει ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μέσα στην κρίση, δηλαδή την περίοδο 2010 – 2015.

Παράλληλα, η εταιρεία προσέλκυσε επένδυση 100 εκατ. ευρώ από την York Capital Magagement, μεγάλο πλέον μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά και άλλους δύο στρατηγικούς εταίρους, την ENGIE (πρώην GDF Suez) και την Qatar Petroleum International (QPI) για την επένδυση στη θυγατρική της ΗΡΩΝ.

Όπως είπε σε πρόσφατη ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Γιώργος Περιστέρης «έχουμε ήδη επενδύσει περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ την περίοδο της κρίσης, όταν η Ελλάδα βίωσε την μεγαλύτερη περίοδο αποεπένδυσης μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο…Κόντρα σε Θεούς και Δαίμονες στηρίξαμε έμπρακτα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, διατηρώντας συνεχώς κι αδιαλείπτως το σύνολο των διαθεσίμων μας στις ελληνικές τράπεζες. Ακόμα κι όταν όλα έμοιαζαν να κρέμονται από μια κλωστή… Ο Όμιλος μας και εγώ προσωπικά, πιστεύουμε στην Ελλάδα».