Γερμανοί Βουλευτές: «Καμιά βοήθεια στην Ελλάδα – Πέρασαν την κόκκινη γραμμή»!

Γερμανοί Βουλευτές: «Καμιά βοήθεια στην Ελλάδα – Πέρασαν την κόκκινη γραμμή»!

Τη διακοπή της οικονομική βοήθειας προς την Ελλάδα, ζητούν στελέχη της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

«Πρόκληση αναμέτρησης» προς την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη η επικεφαλής της ευρω-ομάδας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Ανγκέλικα Νίμπλερ, ενώ ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Τόμας Μπαράις εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερέβη την «κόκκινη» γραμμή.

«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει πλέον καμμία οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα» δηλώνει η κυρία Νίμπλερ, ενώ ο κ. Μπαράις επισημαίνει: «Αυτό δεν επιτρέπεται να μείνει χωρίς συνέπειες. Τώρα πρέπει να εξεταστεί γρήγορα πώς μπορούν να σταματήσουν προς το παρόν περαιτέρω μέτρα βοήθειας και εγγυήσεις».

Κομισιόν: Όχι σε ρήξη με την Ελλάδα
Αντίθετα πιο ψύχραιμα αντιμετωπίζει το ζήτημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί δηλώνει στην εφημερίδα «Αγορά»ότι επιθυμεί «λύση και όχι ρήξη» με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τη νέα ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο κ. Μοσκοβισί και επαναλαμβάνει ότι «με σεβασμό των δεσμεύσεων και οι δύο πλευρές μπορούν να βρουν μια λύση».

«Δεν θέλουμε να υπάρξει ρήξη. Πρέπει να αποκαταστήσουμε μια νέα συνεργασία» τονίζει ο Γάλλος Επίτροπος της ΕΕ , απορρίπτοντας τη λογική αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Αθήνα.