gi-Cluster: Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη της δημιουργικής οικονομίας

gi-Cluster: Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη της δημιουργικής οικονομίας

Οι προτεραιότητες του πρώτου ελληνικού Gold-labeled Cluster Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών.

Τους άξονες προτεραιότητας και τις μελλοντικές δράσεις ανάπτυξης του gi-Cluster, του πρώτου ελληνικού Gold-labeled Cluster Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών, είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν τα μέλη του cluster στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Με την υποστήριξη του Corallia ως Φορέα Αρωγού, το gi-Cluster αποτελεί το μοναδικό οικοσύστημα στην Ελλάδα που προωθεί ενεργά την ανάπτυξη πολύ-κλαδικών συνεργασιών στη δημιουργική οικονομία, συνδυάζει την τεχνολογία με τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις τέχνες και κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη Γενική Συνέλευση να δοθεί προτεραιότητα στην περαιτέρω ενδυνάμωση της αλυσίδας αξίας του, μέσα από την ένταξη νέων μελών στο cluster, την καλλιέργεια νέων ευκαιριών συνεργασίας και την αύξηση του αριθμού θέσεων εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία τριετία και παρόλη την οικονομική ύφεση, το gi-Cluster έχει δημιουργήσει περισσότερες από 160 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε, επιπλέον, να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των δράσεων που στοχεύουν στη διασύνδεση των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων με το cluster για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων επιστημόνων στη δημιουργική βιομηχανία.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το πλάνο εξωστρέφειας του cluster για το επόμενο έτος καθώς και η στρατηγική αξιοποίησης νέων εργαλείων χρηματοδότησης προκειμένου να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέλη στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και συνεργασιών με αντίστοιχους φορείς στο εξωτερικό.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, η Τζούλια Φωκά, gi-Cluster Manager, ανέφερε: «Το giCluster και τα μέλη του συνεχίζουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης του οικοσυστήματος και θέτουμε νέους στόχους για το 2017 με το βλέμμα μας στραμμένο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στις προοπτικές για τους νέους που θέλουν να καινοτομήσουν στους τομείς της δημιουργικής οικονομίας μέσα από την υλοποίηση δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση».