Για δεύτερη χρονιά η Visa στο πλευρό 15 φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και ΜΚΟ

Για δεύτερη χρονιά η Visa στο πλευρό 15 φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και ΜΚΟ
Photo:

Την έμπρακτη στήριξή της μέσω της δωρεάς συνολικά 1 εκατ. ευρώ δείχνει για άλλο ένα έτος η Visa.

Το πρόγραμμα αλληλεγγύης της Visa υποστήριξε 15 ΜΚΟ με 1 εκατ ευρώ το 2016 και επαναλαμβάνεται και φέτος για δεύτερη χρονιά, με την υποστήριξη και πάλι της Visa και των συνεργαζόμενων τραπεζών και συγκεκριμένα: ALPHA BANK, Τράπεζα Αττικής, Eurobank, HSBC, Postcredit, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς.

 

Πέρυσι, στην πρώτη χρονιά του προγράμματος, επωφελήθηκαν περίπου 300.000 συνάνθρωποί μας. Κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές ήταν η υποστήριξη  8.189 παιδιών και των οικογένειών τους με την προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Η εξασφάλιση παροχής καυσίμων θέρμανσης σε 35 οργανισμούς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα και η θέρμανση περίπου 3.000 συνανθρώπων μας. Η υποστήριξη σε 36 συμμετέχοντες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα να εκπονήσουν ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο Business Plan με 13 συμμετέχοντες να έχουν ήδη ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση με προοπτική να δημιουργηθούν έως και 22 νέες θέσεις εργασίας.

Οι οργανισμοί που θα υποστηρίξει φέτος η Visa είναι:

1. Tο Χαμόγελο του Παιδιού
2. Παιδικά Χωριά SOS
3. Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία
4. Μαζί για το Παιδί
5. Η Κιβωτός του Κόσμου
6. Δεσμός
7. Περπατώ / ΚΕΑΔΑ
8. ΕΛΕΠΑΠ
9. Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα
10. PRAKSIS
11. Tο Εργαστήρι
12. Παιδικο χωριό Φίλυρο
13. Περιοδικό Δρόμου Σχεδία
14. Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος
15. Γέφυρα Ζωής

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Visa, με την προσφορά  στους επιλεγμένους οργανισμούς, ελπίζει να δώσει ένα αίσθημα ασφάλειας στους συνανθρώπους μας για καλύτερη διαβίωση, αλλά και ευκαιρίες για εργασία.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Visa για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο «Συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης την ενέργεια αλληλεγγύης δουλεύοντας παρέα με τις συνεργαζόμενες τράπεζες για το σκοπό αυτό. Εύχομαι καλή επιτυχία στους οργανισμούς και ελπίζω να πετύχουμε με το παραπάνω τους στόχους που έχουμε θέσει».