Γιατί η Ελλάδα έπρεπε να είναι η Φλόριντα της Ευρώπης

Γιατί η Ελλάδα έπρεπε να είναι η Φλόριντα της Ευρώπης

O γνωστός επενδυτής Τζον Κάλαμος εκθειάζει τις δυνατότητες της Ελλάδας από το συνέδριο του Economist.

Ο Τζον Κάλαμος, ο Έλληνας που λατρεύουν οι διεθνείς αγορές , παρευρέθηκε στο συνέδριο του Economist και δήλωσε πως η χώρα μας θα έπρεπε να είναι η «Φλόριντα της Ευρώπης».

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς έγινε στο παρελθόν για να μην το ξανακάνουμε στο μέλλον. Η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα», τόνισε ο Κάλαμος και υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα.

«Ο δημόσιος τομέας βρίσκεται παντού και αυτό πρέπει να αλλάξει, και ο ρόλος της Ελλάδας είναι να διευκολύνει τις επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Βασικός παράγοντας για να γίνει αυτό, είναι οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου. Όπως σημείωσε, ακόμη και στις ΗΠΑ οι τράπεζες δεν δανείζουν τις επιχειρήσεις χωρίς να σκανάρουν πρώτα τα οικονομικά τους στοιχεία.

Τέλος ο Τζον Κάλαμος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι αλλαγές που γίνονται στο ελληνικό χρηματιστήριο ενθαρρύνουν την συμμετοχή επενδυτών σε ΑΜΚ και άλλες κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης, και υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα σημειώνεται πρόοδος αν και αυτή είναι αργή.

Διαβάστε ακόμη: 

Τζον Κάλαμος: Από το μπακάλικο στην κορυφή των διεθνών αγορών

Αφιέρωμα Fortune: Μπορεί η Ελλάδα να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης;