Γιατί οι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί όταν νιώθουν ασφαλείς

Γιατί οι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί όταν νιώθουν ασφαλείς

Ο Γιώργος Ζερβουδάκης, Head of Face to Face Distribution & Employee Benefits στη MetLife εξηγεί στο Fortune τα σημεία-κλειδιά της έρευνας EBTS.

Η έρευνα Employee Benefits Trends Study αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες μελέτες του είδους και εξετάζει τόσο την πλευρά των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων σχετικά με το θέμα της ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτήν, συμμετείχαν 151 εταιρείες ελληνικές & πολυεθνικές, που είχαν ενεργό πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης. Μέσα από εκατοντάδες συνεντεύξεις σε top level managers, εξήχθησαν συμπεράσματα αναφορικά με τη σημασία της ασφάλειας για τους εργαζόμενους και το πόσο είναι αλληλένδετη με την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη των εταιρειών.

Ο Γιώργος Ζερβουδάκης, AVP, Head of Face to Face Distribution & Employee Benefits, της MetLife Greece, εξηγεί στο Fortune Greece τα σημαντικότερα σημεία της έρευνας, το αν έχει εδραιωθεί η ασφαλιστική συνείδηση στους Έλληνες εργαζόμενους αλλά και το ρόλο της τεχνολογίας στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρείας.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε η ενδιαφέρουσα έρευνα της ΜеtLife για τις ομαδικές ασφαλίσεις. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία της;

Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της έρευνας τάσεων ομαδικών ασφαλίσεων (ΕΒΤS) της MetLife, για την Ελλάδα, είναι η διαπίστωση της μεγάλης ανησυχίας των εργαζομένων για το μέλλον τους. Το συντριπτικό 96% των ερωτηθέντων εργαζόμενων ανησυχεί σοβαρά για τη συνταξιοδοτική του δυνατότητα, σε περίπτωση κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων, το 50% φοβάται ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, ενώ το 42% δηλώνει ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα απαραίτητα για τον βιοπορισμό του.

Εξίσου μεγάλα είναι τα ποσοστά εκείνων που ανησυχούν για το αν θα μπορέσουν να προσφέρουν τα βασικά στην οικογένειά τους ή να μορφώσουν τα παιδιά τους.

Επομένως, παροχές όπως η ασφάλεια ζωής ή τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, είναι σχεδιασμένα, ώστε να μειώνουν τις ανησυχίες αυτές.

Μάλιστα, πολλοί εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα συμφωνούσαν να συνεισφέρουν στο κόστος επιπρόσθετων παροχών. Για παράδειγμα, το 57% θα συμμετείχε στη δαπάνη για ασφάλεια εισοδήματος, το 51%  για συμπληρωματική ασφάλεια αναπηρίας και το 41 % για ασφάλεια ζωής.

Ένα σημαντικό επίσης ποσοστό μάς είπε ότι θα ήταν πρόθυμο να καταβάλλει ολόκληρο το κόστος των συμπληρωματικών-στις παροχές που προσφέρει ήδη ο εργοδότης- παροχών, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε βασικές παροχές. Συνολικά, 6 στους 10 εργαζόμενους δήλωσαν ότι θα τους ενδιέφερε να προσφέρει ο εργοδότης τους μία ευρύτερη κλίμακα εθελοντικών  παροχών, από τις οποίες να επιλέξουν οι ίδιοι εκείνες που τους καλύπτουν περισσότερο, ιδιαίτερα όταν μπορούν να έχουν το προνόμιο καλύτερων τιμών και ομαδικών προσφορών.

Από την άλλη όμως πλευρά, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.  Μόνο το 36% των Ελλήνων εργοδοτών δηλώνει ότι προσφέρει στους εργαζόμενούς του κάποιο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ποσοστό που είναι  ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά παγκοσμίως, στις χώρες που διεξάγεται η έρευνα. Επίσης, αν και όλοι οι εργοδότες, στην έρευνα EBTS, παρέχουν κάποιο πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης, ωστόσο, μόλις το 63% των εργαζομένων δηλώνει ικανοποιημένο με τις παροχές του προγράμματος που του προσφέρεται, ποσοστό επίσης από τα χαμηλότερα, στις χώρες που διεξάγεται η  έρευνα

Αυτό σημαίνει, ότι οι εργοδότες πρέπει να «ακούν» περισσότερο τις ανάγκες των εργαζομένων, όπως αυτές διαμορφώνονται από την ελληνική πραγματικότητα και να ανταποκρίνονται σε αυτές με «έξυπνες» εναλλακτικές λύσεις εξατομικευμένων πρόσθετων παροχών.

Οι εργοδότες εκείνοι που θα καταφέρουν να ανακουφίσουν μέρος αυτής της αβεβαιότητας, με μία σωστά σχεδιασμένη ομαδική ασφάλιση, θα καταφέρουν να κερδίσουν «την καρδιά και  το μυαλό» των εργαζομένων τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της EBTS σε πoιο βαθμό επηρεάζεται η διατήρηση των ταλέντων και η παραγωγικότητα των στελεχών στους κόλπους της εταιρείας από ένα ανταποδοτικό ασφαλιστικό πακέτο;

Στον τομέα της απασχόλησης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολλές και σημαντικές προκλήσεις και μεγάλο ανταγωνισμό.

Η EBTS  δείχνει ότι το 41% των εργοδοτών αναζητά τρόπους για να κάνει πιο παραγωγικό το ανθρώπινο δυναμικό. Ταυτόχρονα, το 40% προσπαθεί να ενσωματώσει στην ομάδα τους κορυφαίους επαγγελματίες, το 23% των εργοδοτών προσπαθεί να κρατήσει τους ικανούς στην ομάδα του, ενώ το 14% δηλώνει ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες αναμένει να υπάρξει έλλειψη σε στελέχη με μεγάλες δυνατότητες.

Η παροχή προγραμμάτων ομαδικής ασφάλισης παίζει λοιπόν καθοριστικό ρόλο και στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων αλλά και στη διατήρηση των ταλέντων, σύμφωνα με τις απόψεις τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζόμενων.

Συγκεκριμένα, το 96% των εργοδοτών ανέφερε ότι οι παροχές είναι «σημαντικές» ή «πολύ σημαντικές» στην αύξηση της ικανοποίησης του εργαζόμενου από την εργασία του, ενώ το 88% τις θεωρεί «σημαντικές» ή «πολύ σημαντικές» για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

 

Παράλληλα, το  24% των εργοδοτών έχει διαπιστώσει κάποια βελτίωση στη συνολική αφοσίωση των εργαζόμενων, ως αποτέλεσμα της προσφοράς πρόσθετων παροχών, στο διάστημα των τελευταίων 12μηνών, ενώ το 43% αναφέρει σαφή βελτίωση στην παραγωγικότητά τους.

Αλλά στα ίδια συμπεράσματα, δηλαδή στην άμεση σχέση παραγωγικότητας και αφοσίωσης των εργαζόμενων, με ένα ανταποδοτικό ασφαλιστικό πακέτο,  οδηγούμαστε και από την πλευρά των εργαζομένων.

Η ΕΒΤS δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που αισθάνονται πιο κοντά στην εταιρεία στην οποία εργάζονται και έχουν περισσότερα κίνητρα, είναι πιο παραγωγικοί και αφοσιωμένοι.

Τα προγράμματα της Ομαδικής Ασφάλισης είναι ένας έμπρακτος τρόπος για να δείξουν οι εργοδότες στους εργαζόμενούς τους ότι νοιάζονται για αυτούς και ότι τους υποστηρίζουν. Όσο περισσότερο εκτιμούν οι εργαζόμενοι το ενδιαφέρον και την υποστήριξη από τον προϊστάμενό τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η αφοσίωση και η δέσμευσή τους προς τον εργοδότη. Από τα ευρήματα της έρευνας διαπιστώνουμε ότι, αν ένας εργοδότης καταφέρει να αυξήσει την προσλαμβάνουσα αξία του εργαζομένου για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη που του προσφέρει στο περιβάλλον εργασίας κατά 1 μονάδα, σε κλίμακα συμφωνίας 7 βαθμών, η αίσθηση της αφοσίωσης του εργαζόμενου προς αυτόν αυξάνεται κατά 8%.

Επιπλέον στοιχεία μάς δείχνουν ότι, μεταξύ εργαζόμενων που επιθυμούν να αλλάξουν  εργοδότη μέσα στην επόμενη χρονιά, το 57% δηλώνει ότι ένα βελτιωμένο πακέτο παροχών ομαδικής ασφάλισης θα τους προέτρεπε να μείνουν.

Κατά συνέπεια, μία πρόταση συνεργασίας που δημιουργεί πρόσθετη αξία για τον εργαζόμενο, ένας δηλαδή ελκυστικός συνδυασμός απολαβών και πρόσθετων παροχών, μπορεί να είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε εργοδότη για να κινητροδοτήσει τους εργαζόμενούς του.

Θεωρείτε ότι έχει αναπτυχθεί η ασφαλιστική συνείδηση στους Έλληνες CEOs και στους εργαζόμενους;

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που από τη μία δεν υπάρχει κουλτούρα αποταμίευσης ή ασφαλιστική συνείδηση και από την άλλη το διαθέσιμο εισόδημα δεν επαρκεί για να γίνει ο οποιοσδήποτε οικονομικός προγραμματισμός  ακόμη και για το άμεσο μέλλον.

Επιπλέον, η συνολική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης είναι στο μικροσκόπιο, καθώς η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί δραματικά, από τις αρχές της κρίσης, ενώ  έχουν μειωθεί ταυτόχρονα και οι κρατικές δαπάνες για συντάξεις χηρείας.

Ωστόσο, τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται για τον κίνδυνο της απώλειας ζωής είναι πολύ περιορισμένα, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΑΕΕ για το 2016. Αν και το στοιχείο αυτό δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από εργοδότες και εργαζόμενους στην Ελλάδα, η ανάλυση των τάσεων από άλλες, συγγενείς αγορές δείχνει ότι θα αποτελέσει προτεραιότητα στο εγγύς μέλλον.

Από την άλλη πλευρά, το 29% των εργαζομένων δεν έχει ξεκινήσει να αποταμιεύει για τη σύνταξή του, ενώ το 40% δεν ξέρει πώς να σχεδιάσει τη συνταξιοδότησή του.

Δεν ευθύνονται όμως μόνο αυτοί. Μόλις το 36% των Ελλήνων εργοδοτών δηλώνει ότι προσφέρει κάποιο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ποσοστό που αποτελεί ένα από τα χαμηλότερα, στις χώρες τις οποίες διεξάγεται η έρευνα EBTS.

Η έρευνα EBTS μας δείχνει επίσης ότι, αν και η δύσκολη οικονομική συγκυρία, στρέφει εργαζόμενους και εργοδότες προς την εναλλακτική λύση των πρόσθετων παροχών, μέσα από ομαδικά προγράμματα ασφάλισης, το ποσοστό αυτών παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

Το 57% των εργοδοτών στην Ελλάδα ακόμη δεν προσφέρει ευέλικτα πακέτα παροχών, αλλά το 54% εξ αυτών δήλωσε ότι είναι πιθανό να προσφέρει την κάλυψη για σοβαρή ασθένεια, μέσα στην επόμενη τριετία και το 34% κάποιο πρόγραμμα σχετικά με την προστασία εισοδήματος.

Είναι σαφές ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην κάλυψη αυτού του «κενού» και της ανασφάλειας που δημιουργεί η συρρίκνωση του ρόλου της κοινωνικής ασφάλισης, με την προσφορά ευέλικτων πακέτων ομαδικών παροχών αλλά και με την ανάδειξη της σημασίας της ασφάλισης και της αποταμίευσης.

Η ΜеtLife αποτελεί μία εταιρεία που έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσαρμόζεται στις μεταβολές του περιβάλλοντος. Ποιος είναι ο ρόλος της τεχνολογίας σε αυτό και πόσο σας βοηθά να είστε ευέλικτοι στα πακέτα που παρέχετε;

Η χρήση της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργούν οι εξελίξεις στην οικονομία, ο έντονος ανταγωνισμός αλλά και οι υψηλές απαιτήσεις των πελατών μας, είναι μονόδρομος για να παραμείνουμε στις πρωταγωνιστικές θέσεις της ελληνικής αγοράς.

Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο διαπιστώνουμε στην καθημερινότητά μας αλλά μας το ζητούν και οι ίδιοι οι πελάτες μας.

Στην ερώτηση «Με ποια κριτήρια θα επιλέγατε την ασφαλιστική σας εταιρεία;», πoυ συμπεριλαμβάνεται στην έρευνα EBTS, τo 86% των ερωτηθέντων θέτει ως πρώτο κριτήριο επιλογής την ευκολία της συνεργασίας και το 56% των ερωτηθέντων εργοδοτών ζητά από την ασφαλιστική εταιρεία χρήση προηγμένης τεχνολογίας και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, portals και άλλα.

Η παγκόσμια τεχνογνωσία της MetLife μάς εφοδιάζει με τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία, τα οποία μας βοηθούν να δημιουργούμε «έξυπνα» και ευέλικτα προϊόντα, με μικρότερο κόστος, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να αυξάνουμε την αξία για τους ασφαλισμένους μας και να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες της αγοράς με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Στο μέλλον, η MetLife στην Ελλάδα θα επενδύσει σημαντικά  στην απλοποίηση των διαδικασιών του επιχειρησιακού μας μοντέλου και στη χρήση τεχνολογικών καινοτομιών, που διευκολύνουν την επικοινωνία με τους πελάτες μας, σε κάθε στάδιο της επαφής μας μαζί τους.

Στόχος μας είναι, η εμπειρία του πελάτη μας, με τη MetLife, να είναι απλή και εύκολη.

Δείτε αναλυτικά την έρευνα EBTS της MetLife ΕΔΩ