Γιατί η Adidas εντυπωσιάζει τους επενδυτές με τις επιδόσεις της

Γιατί η Adidas εντυπωσιάζει τους επενδυτές με τις επιδόσεις της
Photo:

Και αφήνει πίσω της τους αντιπάλους.

Οι μετοχές του γερμανικού γίγαντα στον κλάδο της αθλητικής ένδυσης έχουν ανέβει κατά 30% φέτος. Αντίθετα, οι μετοχές της Nike και της Under Armour έχουν μειωθεί κατά 5%.

Φαίνεται ότι πλέον οι επενδυτές δεν ανησυχούν τόσο πολύ με το σκάνδαλο διαφθοράς που έπληξε τη FIFA – τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Η Adidas είναι ένας από τους βασικούς σπόνσορες της FIFA και του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ποδοσφαιρικό τουρνουά Copa America θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του καλοκαιριού. Η Adidas θα έχει την ευκαιρία να επιδείξει τον αθλητικό ρουχισμό της και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αθλητικά παπούτσια, μπάλες και επικαλαμίδες συνεχίζουν να πωλούνται με έντονους ρυθμούς.

Η Adidas ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, κυρίως χάρη στη σταθερή ανάπτυξη των κατηγοριών ποδοσφαίρου και στίβου στη Βόρεια Αμερική, την Κίνα και την Ευρώπη.

Ύστερα από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, διάφοροι αναλυτές αναθεώρησαν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις κερδών και την τιμή-στόχο για την Adidas.

Το μόνο αδύνατο σημείο της εταιρείας είναι το γκολφ. Η Adidas ανέφερε στην έκθεση κερδών της ότι επιδιώκει την πώληση ενός μεγάλου μέρους του τμήματος γκολφ της εταιρείας, και ιδιαίτερα τα brands TaylorMade, Ashworth και Adams. Όμως, προτίθεται να διατηρήσει τα παπούτσια και τον αθλητικό ρουχισμό γκολφ που παράγει.

Τόσο η Nike όσο και η Under Armour έχουν ενισχύσει τα τμήματα εξοπλισμού και ένδυσης γκολφ τα τελευταία χρόνια. Επίσης, και η Callaway είναι ένας σκληρός ανταγωνιστής.