Γιατί η Beyoncé βρίσκεται στη λίστα με τις πιο Ισχυρές Γυναίκες του κόσμου για το 2016

Γιατί η Beyoncé βρίσκεται στη λίστα με τις πιο Ισχυρές Γυναίκες του κόσμου για το 2016
PHILADELPHIA, PA - SEPTEMBER 05: Beyonce performs onstage during the 2015 Budweiser Made in America Festival at Benjamin Franklin Parkway on September 5, 2015 in Philadelphia, Pennsylvania. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Anheuser-Busch)

Η βασίλισσα της hip hop μουσικής βρέθηκε στην 51η θέση της λίστας του αμερικανικού Fortune για τη φετινή χρονιά.

Πολλοί λένε ότι η Beyoncé θα μπορούσε να είναι ο Μπιλ Γκέιτς, αλλά σε θηλυκό. Κάθε χρόνο το αμερικανικό περιοδικό Fortune, επιλέγει τις 51 πιο Ισχυρές Γυναίκες του κόσμου, μια τιμή για κάθε γυναίκα, η οποία ασκεί σημαντική επιρροή στον επιχειρηματικό κόσμο, χωρίς απαραίτητα να τηρεί όλα τα κριτήρια.

Αυτό κυρίως αφορά τη διάσημη pop τραγουδίστρια, η οποία παρά την τεράστια «βουτιά» που σημείωσε το 2016 με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της Lemonade, και τα 12 τραγούδια της βρέθηκαν στην κορυφή του Billboard, όχι όμως σε άλλες μουσικές βιομηχανίες.

Την περασμένη άνοιξη, η ίδια και ο πρόεδρος του ομίλου Arcadia, Philip Green, ίδρυσαν μια νέα σειρά ενδυμάτων, την Ivy Park«Παρουσίασα την ιδέα μου, το σκοπό, τη στρατηγική και το μάρκετινγκ της εταιρείας κατά την πρώτη μας συνάντηση και εκείνος ενθουσιάστηκε και δέχθηκε να συνεργαστούμε!», δήλωσε η Beyoncé σε συνέντευξή της τον Απρίλιο στο περιοδικό Elle.

Στην ίδια συνέντευξη, η διάσημη τραγουδίστρια μίλησε για τη διαφορά μεταξύ του να είσαι καλλιτέχνης και επιχειρηματίας. Εκτός από την ισχυρή της παρουσία στο μουσικό χώρο, η Beyoncé έχει αποδείξει ότι δεν τα πάει κι άσχημα στο ρόλο του «αφεντικού»: Το 2007, ίδρυσε τη δική της ψυχαγωγική εταιρεία, η οποία φέτος προσέθεσε μια νέα μουσική υπηρεσία, υπογράφοντας με τρεις σημαντικούς καλλιτέχνες, όλες εκ των οποίων ήταν γυναίκες. Πρόκειται για μια συνειδητή απόφαση, όπως έχει αναφέρει η ίδια.

«Η μουσική βιομηχανία κυριαρχείται από άνδρες. Θέλω να προσφέρω στις γυναίκες την καλύτερη στήριξη, να τις γαλουχήσω και να αναδείξω αυτό που πραγματικά είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά η pop τραγουδίστρια.

Η βασίλισσα της hip hop μουσικής έχει επενδύσει και σε μια υπηρεσία streaming μουσικής, την Tidal, την οποία και απέκτησε ο σύζυγός της, Jay-Z το 2015.

Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο το πόσο προσοδοφόρες είναι αυτές οι επιχειρήσεις. Όμως όποιος κι αν είναι ο ακριβής αριθμός, το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο, είναι ότι η διάσημη τραγουδίστρια κάνει θραύση και στον καλλιτεχνικό αλλά και τον επιχειρηματικό κλάδο.