Γιατί οι εκατομμυριούχοι μεταναστεύουν σε αυτές τις χώρες

Γιατί οι εκατομμυριούχοι μεταναστεύουν σε αυτές τις χώρες

Δείτε ποιο έθνος έχει γοητεύσει περισσότερο τους πλούσιους μετανάστες και γιατί.

Υπολογίζεται ότι περίπου 11,000 εκατομμυριούχοι μετακόμισαν στην Αυστραλία το 2016, σύμφωνα με μία νέα έκθεση της εταιρείας ερευνών του πλούτου New World Wealth. Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο προσελκύουν παραδοσιακά το μεγαλύτερο μέρος των πλουσίων μεταναστών, ωστόσο η γοητεία της Αυστραλίας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια ειδικά για τους πλούσιους πολίτες της Κίνας και της Ινδίας.

Όπως αναφέρει το New World Wealth, οι μετανάστες εκατομμυριούχοι έχουν «στρέψει το βλέμμα» τους στον ηλιόλουστο αυστραλιανό τρόπο ζωής, καθώς και στο άριστο σύστημα υγείας της χώρας, το οποίο θεωρείται πιο ποιοτικό από αυτό της Αμερικής και της Αγγλίας. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι η Αυστραλία θεωρείται ένα ασφαλές μέρος για να ζήσει και να αναθρέψει κανείς μία οικογένεια, ενώ γενικά είναι γεωγραφικά ένα απομονωμένο έθνος από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη.

Οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο: Η Αυστραλία θεωρείται καλή βάση για επιχειρηματική δραστηριότητα στις αναδυόμενες χώρες της Ασίας, όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη και η Ινδία.

Από την άλλη, και οι ΗΠΑ θεωρούνται ένας εξαιρετικά επιθυμητός προορισμός, καλωσορίζοντας 10.000 μετανάστες εκατομμυριούχους την περσινή χρονιά και σύμφωνα με το Νew World Wealth η ζήτηση θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. «Δεν νομίζω ότι η νέα ηγεσία στις ΗΠΑ θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Μάλιστα, αναμένουμε μία μεγάλη εισροή καθαρού εισοδήματος από ιδιώτες στη χώρα το 2017», δήλωσε ο Andrew Amoils, επικεφαλής της έρευνας.

Άλλο ένα έθνος που «είδε» αύξηση στην έλευση των πλουσίων από το εξωτερικό είναι ο Καναδάς, με 8.000 νέους εκατομμυριούχους. Πιο συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι οι πολίτες της Κίνας με μεγάλη περιουσία μετακομίζουν στο Βανκούβερ, το ίδιο και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι επιλέγουν το Τορόντο και το Μόντρεαλ για να μεταναστεύσουν.

Φυγή από τη Γαλλία

Παράλληλα, η Γαλλία υποφέρει από τη σημαντική έξοδο των πλουσίων. Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 12.000 εκατομμυριούχοι έφυγαν από τη χώρα το περασμένο έτος, σύμφωνα με το New World Wealth. Συνολικά, η χώρα γνώρισε μια καθαρή εκροή ύψους άνω των 60.000 εκατομμυριούχων από το 2000 κυρίως λόγω της υποτονικής οικονομίας αλλά και των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων.