Γιατί οι εργαζόμενοι της Yahoo αποκαλούν τη Μαρίσα Μάγιερ «Εβίτα»

Γιατί οι εργαζόμενοι της Yahoo αποκαλούν τη Μαρίσα Μάγιερ «Εβίτα»

Μετά την ανακοίνωση της Yahoo για περικοπές εργατικού δυναμικού, οι υποστηρικτές της Μάγιερ ολοένα και λιγοστεύουν.

Υπήρχε μια περίοδος όπου η CEO της Yahoo, Μαρίσα Μάγιερ, θεωρούταν η σωτήρας της τεχνολογικής εταιρείας. Μάλιστα, όταν ξεκίνησε να εργάζεται στη Yahoo, οι προσδοκίες της επιχείρησης ήταν τόσο υψηλές που μέχρι και αφίσες της κολλούσαν στους τοίχους, οι οποίες έμοιαζαν με αυτές του Μπαράκ Ομπάμα που αναρτούσαν στις ΗΠΑ με τον τίτλο «Ελπίδα».

Ωστόσο έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια και οι οπαδοί της ολοένα και μειώνονται, σύμφωνα με νέα έκθεση των New York Times.

Στην πραγματικότητα το ηθικό των εργαζομένων είναι τόσο χαμηλό που ορισμένοι την αποκαλούν «Εβίτα», από την Εύα Περόν, η οποία ήταν η πρώην σύζυγος του δικτάτορα της Αργεντινής Χουάν Περόν, γνωστή για την άνοδό της στην εξουσία και για την επιθυμία της για φήμη και δόξα.

Η Μάγιερ αναμένεται να χάσει ακόμη περισσότερους υποστηρικτές, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 10% του εργατικού δυναμικού, δηλαδή 1.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με έρευνα της Glassdoor, μόνο το 34% των εργαζομένων θεωρεί ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν στην εταιρεία.

Η υποστήριξη της Μάγιερ δεν μειώνεται μόνο από το εσωτερικό της Yahoo, αλλά και από τους επενδυτές. Μάλιστα, ένας εξ αυτών απέστειλε επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα, προτρέποντάς τους να αλλάξουν τη διαχείριση της εταιρείας. Επίσης, τον περασμένο Δεκέμβριο ο υπεύθυνος των hedge funds της SpingOwl, έστειλε μια έκθεση 99 σελίδων στη διοίκηση της επιχείρησης παρουσιάζοντας τους λόγους για τους οποίους η CEO θα ήταν καλό να εγκαταλείψει τη θέση της.