Γιατί η FedEx ακυρώνει το σχέδιο κατασκευής ενός γιγαντιαίου κέντρου διανομής

Γιατί η FedEx ακυρώνει το σχέδιο κατασκευής ενός γιγαντιαίου κέντρου διανομής
A bicyclist rides past a FedEx Corp. vehicle parked in the Midtown neighborhood of New York, U.S., on Friday, Dec. 4, 2015. FedEx Corp. is scheduled to release earnings figures on December 16. Photographer: John Taggart/Bloomberg via Getty Images Photo:

Τι σχέση έχουν τα ρομπότ με την κατασκευή αυτή και γιατί ευθύνονται για την ακύρωσή της.

της Natasha Bach

Οι μηχανές πραγματικά αρχίζουν και υποκαθιστούν θέσεις εργασίας.

Η FedEx, το περασμένο Σάββατο, ακύρωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός νέου κέντρου διανομής στην Ιντιάνα, αφού αποφάσισε ότι «η αυτοματοποίηση και οι τεχνολογικές βελτιώσεις» σε άλλα κέντρα έχουν καταστήσει περιττό το υπό σχεδίαση κέντρο στην πόλη Γκρίνγουντ.

Η εν λόγω εγκατάσταση, η οποία επρόκειτο να κοστίσει 259 εκατομμύρια δολάρια και να καλύπτει 185.000 τετραγωνικά μέτρα, θα απασχολούσε περισσότερους από 400 εργαζόμενους με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Indy Star, ο γίγαντας της παράδοσης προϊόντων ανέφερε αρχικά τις «προβλεπόμενες επιχειρησιακές ανάγκες» ως το βασικό σκεπτικό της ακύρωσης των σχεδίων κατασκευής του κέντρου διανομής.

Σε μεταγενέστερη δήλωσή της, η FedEx επεσήμανε ότι «αξιολογεί συνεχώς τις ανάγκες χωρητικότητας του δικτύου της. Οι αυτοματισμοί και οι τεχνολογικές βελτιώσεις που πραγματοποιήσαμε στο δίκτυό μας κατά την τελευταία δεκαετία μάς επιτρέπουν να συνεχίσουμε να εντείνουμε την αξιοποίηση της υφιστάμενης χωρητικότητάς μας, εξυπηρετώντας τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η FedEx σχεδιάζει να υλοποιήσει μια επέκταση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων της στο αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης – μια επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε μετά το φορολογικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο.