Γιατί η Louis Vuitton προσπαθεί να «αλλάξει» το αγοραστικό της κοινό

Γιατί η Louis Vuitton προσπαθεί να «αλλάξει» το αγοραστικό της κοινό
The new collection of bottles of perfume is seen as Louis Vuitton launches seven fragrances created by perfumer Jacques Cavallier, in Paris, France September 2, 2016. REUTERS/Christian Hartmann - RTX2NV36

Πώς η γαλλική μάρκα θα καταφέρει να στοχεύσει τους μέσους καταναλωτές.

H Louis Vuitton κυκλοφόρησε την πρώτη σειρά αρωμάτων μετά τη συγχώνευσή της με τη μητρική της LVMH το 1987, με στόχο τους μέσους καταναλωτές εν μέσω ύφεσης στις πολυτελείς δαπάνες.

Η τρέχουσα εβδομάδα θεωρείται πολύ σημαντική για τη γαλλική μάρκα, καθώς προσπαθεί να επιτύχει την ισορροπία μεταξύ της αύξησης του αριθμού των πιο προσιτών αγαθών διατηρώντας τη σφραγίδα της.

Μέχρι τώρα, οι καταναλωτές της LV με πιο χαμηλά εισοδήματα έχουν προμηθευτεί μόνο μπρελόκ και πολύ μικρά δερμάτινα είδη, τα οποία κοστίζουν περίπου 200 με 300 ευρώ το τεμάχιο. Όμως η γαλλική εταιρεία επιθυμεί να δώσει μια ώθηση στις πωλήσεις της ύστερα από μια απότομη επιβράδυνση κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

Σήμερα, τα αρώματα της Louis Vuitton πωλούνται στην τιμή των 200 ευρώ για ένα μπουκάλι 100 ml.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αρώματα θεωρήθηκαν τα πιο «ανθεκτικά» προϊόντα κατά τη διάρκεια της ύφεσης της βιομηχανίας σε σχέση με άλλα είδη πολυτελείας, με τις παγκόσμιες πωλήσεις να αυξάνονται κατά 2,9% σε περίπου 15 δισ. ευρώ το έτος, ενώ οι πωλήσεις εξειδικευμένων εταιρειών σημείωσαν άνοδο 15%, στα περίπου ένα δισ. ευρώ.

Η Louis Vuitton αναμένεται να διαθέσει τα αρώματά της σε 180 από τα 460 καταστήματα που κατέχει συνολικά παγκοσμίως, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η γαλλική μάρκα θα μπορούσε να κάνει από 60 έως 80 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις κατά το πρώτο έτος.

Συγκριτικά, οι πολυτελείς γίγαντες τύπου Chanel και Dior, σημειώνουν πωλήσεις 2,5 δισ. ευρώ ετησίως από αρώματα και καλλυντικά.