Γιατί η Ryanair μειώνει κι άλλο τις τιμές της

Γιατί η Ryanair μειώνει κι άλλο τις τιμές της

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την τρομοκρατία αλλάζουν την πολιτική της εταιρείας.

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν, μεταξύ άλλων, στόχο και την αεροπλοΐα έκαναν την Ryanair να αλλάξει τις χρεώσεις της για να προσελκύσει νέους ταξιδιώτες που φαίνεται να είναι εξαιρετικά τρομαγμένοι από τις εξελίξεις.

Όπως δήλωσε στο CNNMoney ο CEO της εταιρείας Μάικλ Ο’Λίρι, οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες, το Παρίσι αλλά και η πρόσφατη πτώση του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών ίσως κρατήσουν πολλούς υποψήφιους ταξιδιώτες σπίτι τους. Όμως, όπως είπε, τα μειωμένα κόμιστρα πιθανότατα θα τους κάνουν να αλλάξουν γνώμη.

«Όταν ο κόσμος δείχνει διστακτικός βγάζουμε νέες μειώσεις στα ναύλα και πιο ανταγωνιστικά πακέτα και οι πελάτες μας ανταποκρίνονται άμεσα κλείνοντας τα ταξίδια τους σε χαμηλότερες τιμές», είπε στο CNNMoney ο Ο’Λίρι.

Η εταιρεία αναμένει έως το Μάρτιο του 2017 μείωση των ναύλων κατά 7%, με επιπλέον ακόμη μεγαλύτερες προσφορές το φθινόπωρο και το χειμώνα του ίδιου έτους.

Η Ryanair δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που είδε την κίνησή της να κινείται πτωτικά εξαιτίας των πρόσφατων τραγικών εξελίξεων. EasyJet, Lufthansa και IAG -που ελέγχει τις British Airways και Iberia- βλέπουν μεγάλη πτώση στις πωλήσεις τους το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλεια των πτήσεων.

Σύμφωνα με αναλυτές του χώρου, η μείωση των ναύλων θα προκαλέσει σημαντική αύξηση της κίνησης όμως κανείς δεν είναι βέβαιος ότι αυτή η πολιτική θα κάνει να αλλάξουν άποψη εκείνους που πραγματικά φοβούνται κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Ryanair έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών τιμών της. Περισσότερα από 106 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν με τα αεροσκάφη της από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2016. Αυτό σημαίνει μια αύξηση της τάξης του 18% σε σχέση με το 2015, με το μέσο κόστος ενός εισιτηρίου για την περίοδο 2015-2016 να είναι στα 46,67 ευρώ.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες και οι απεργίες που έχουν ξεκινήσει σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, προκάλεσαν την ακύρωση 500 πτήσεων της εταιρείας επηρεάζοντας συνολικά 56.000 ταξιδιώτες. Όμως όλα αυτά δεν μείωσαν παρά στο ελάχιστο τα έσοδα της Ryanair.