Γιατί η Samsung ετοιμάζεται να μπει στον κόσμο του blockchain

Γιατί η Samsung ετοιμάζεται να μπει στον κόσμο του blockchain
Photo:

Η απάντηση είναι απλή: Το οικονομικό όφελος θα είναι τεράστιο.

 

Η Samsung φέρεται να έχει ήδη καταλήξει ότι μια στροφή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας της στην τεχνολογία blockchain μπορεί να της αποφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής του τμήματος blockchain της Samsung, Song Kwang-woo, είπε ότι σύντομα η εταιρεία θα αποφασίσει εάν θα χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία για να διαχειριστεί την εφοδιαστική της αλυσίδα σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, η Samsung σπαταλά πολλά δισ. δολάρια το χρόνο για τις αποστολές προϊόντων, και εάν άλλαζε τον τρόπο διαχείρισής τους μέσω του blockchain, θα μπορούσε να μειώσει το συνολικό κόστος ως και 20%.

Η τεχνολογία blockchain έγινε γνωστή επειδή τη χρησιμοποιούν τα ψηφιακά νομίσματα, όπως το bitcoin, για να καταγράφουν άμεσα όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται ούτως ώστε να υπάρχουν αναλυτικές αξιολογήσεις για την αξία του νομίσματος.

Όμως στον πυρήνα της, αυτή η τεχνολογία μοιάζει με έναν ψηφιακό μοχλό ο οποίος μπορεί να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει οτιδήποτε. Ήδη οι εταιρείες logistics γλυκοκοιτάζουν αυτήν την τεχνολογία, επειδή μπορεί να κάνει αυτόματα, γρήγορα και με ακρίβεια κάτι το οποίο για τον ανθρώπινο παράγοντα χρειάζεται κόπο, χρόνο και περισσότερο χρήμα.

Συνολικά, το τμήμα logistics της Samsung αριθμεί 1 εκατ. αντικείμενα προς αποστολή και 488.000 τόνους αερομεταφερόμενου φορτίου. Πάντως, η νοτιοκορεατική εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμη γνωστό το πότε θα λάβει την τελική της απόφαση.