Γιατί η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα μπροστά στις κάμερες παρέμεινε «βουβή»

Γιατί η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα μπροστά στις κάμερες παρέμεινε «βουβή»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη (Δ), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους για να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο των συναντήσεών του στο Νταβός, Αθήνα Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τι εξηγήσεις έδωσαν το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και πηγές από τη Νέα Δημοκρατία.

Εντύπωση προκάλεσε αρχικά το γεγονός ότι κατά την προγραμματισμένη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, δεν μεταφέρθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες ο ήχος από την καθιερωμένη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ενημέρωσε λίγο μετά τη συνάντησή τους σχετικά με την απουσία ήχου από τα πλάνα ότι οφείλεται «σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό».

Λίγη ώρα μετά,  πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγούσαν πως “ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα εκ του θεσμικού του και μόνο ρόλου, καθώς, όπως είχε ήδη τονίσει, δεν ανέμενε οποιαδήποτε ουσιαστική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό.

Με αυτό το δεδομένο η ΝΔ διεμήνυσε ήδη από χθες στην ΕΡΤ ότι πέραν των πλάνων δεν την ενδιαφέρει και δεν επιθυμεί οποιαδήποτε ηχητική κάλυψη της εν λόγω συνάντησης”.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύοντα τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα