Γιατί η Σίντι Κρόφορντ έγινε επιχειρηματίας

Γιατί η Σίντι Κρόφορντ έγινε επιχειρηματίας

Κάποιες φορές το να είσαι ένα supermodel δεν είναι αρκετό.

 

του Άντριου Νούσκα

Η Σίντι Κρόφορντ λέει ότι δεν ξύπνησε μια μέρα σκεπτόμενη ότι «Είμαι ένα πασίγνωστο μοντέλο αλλά αυτό δεν επαρκεί».

Δεν επεδίωκε κάτι τέτοιο, επιμένει η ίδια. Η τεράστια καριέρα της Κρόφορντ χτίστηκε πάνω στο ενδιαφέρον που είχε η ίδια για τις ευκαιρίες που έβρισκε στο δρόμο της, καθώς το προφίλ της ολοένα και ανέβαινε.

«Στην αρχή, είσαι απλώς ένα μοντέλο» είπε στο συνέδριο του περιοδικού της WSJ. «Αλλά τελικά κάποια πράγματα μιλάνε μέσα σου. Με ενδιέφερε πραγματικά η γυμναστική, και άρα η απόφαση να δημιουργήσω ένα βίντεο για τη σωματική άσκηση ήταν πραγματικά αυθεντική».

Κάπως έτσι ήρθε η θέση της ως παρουσιάστρια στο House of Style του MTV, τη δεκαετία του 1990. «Μου έδωσε μια ευκαιρία να μιλήσω. Μια εικόνα έχει δύο διαστάσεις. Ήταν μια ευκαιρία για μένα να δω τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία».

Η λίστα είναι μεγάλη: Meaningful Beauty – μια σειρά προϊόντων αντι-γήρανσης του δέρματος. The Cindy Crawford Home Collection – πασίγνωστη σειρά επίπλων. Και βέβαια η μακρά σχέση της με το εμπορικό σήμα ομορφιάς Revlon (17 χρόνια) και την εταιρεία κατασκευής ρολογιών Omega (22 χρόνια).

«Άρχισα να …έχω φαγούρα για το κάτι παραπάνω» είπε η Κρόφορντ. «Ήθελα να μπω βαθύτερα στα πρότζεκτ στα οποία εμπλεκόμουν» και όχι απλά να κάνει ό,τι της έλεγαν να κάνει σχεδιαστές και φωτογράφοι και πρακτορεία μοντέλων.

Παράλληλα, ήταν προσεκτική. Ξεκίνησε τη σειρά περιποίησης του δέρματος μαζί μ’ έναν ιατρό που ήδη γνώριζε. Και συνεργάστηκε με άτομα τα οποία μπορούσαν να αναλάβουν την ευθύνη.

«Έμαθα ότι πρέπει να περιτριγυρίζεσαι από έξυπνους ανθρώπους και πρέπει να αφήνεις τους έξυπνους ανθρώπους να κάνουν αυτό που θέλουν» τόνισε. «Πρέπει να είσαι καλή μαθήτρια και με διάθεση να ακούς».

Οι κανόνες της δεν ισχύουν μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για το ίδιο το σπίτι της. «Σεβόμαστε ο ένας τις απόψεις του άλλου» λέει για τον σύζυγό της, Ράντι Γκέρμπερ, επιχειρηματία στον κλάδο της νυχτερινής ζωής. «Συνήθως δεν συμφωνούμε – ο Ράντι είναι πιο δημιουργικός ενώ εγώ είμαι πιο αναλυτική. Άρα, ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικός».

Πάνω απ’ όλα, η Κρόφορντ ακούει: «Μαθαίνοντας και θέτοντας ερωτήσεις και ακούγοντας τους άλλους σε συναντήσεις, νοιώθω σαν να πήρα πτυχίο από σχολή διοίκησης επιχειρήσεων».

Πηγή: fortune.com