Γιατί οι υπάλληλοι της Apple δεν ήθελαν τον Στιβ Τζομπς;

Γιατί οι υπάλληλοι της Apple δεν ήθελαν τον Στιβ Τζομπς;
Photo:

Λεπτομέρειες για τη συμπεριφορά του συνιδρυτή της Apple ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. 

Ο Στιβ Τζομπς ήταν γνωστός για το αυστηρό του στυλ. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους συνέδεσε το όνομα του με την τεχνολογία, ως ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar.

Αυστηρός και απαιτητικός τόσο με τον ίδιο, όσο και με τους συνεργάτες τους, ο Τζομπς ήθελε στην ομάδα του να είναι μόνο οι καλύτεροι. Να είναι σε εγρήγορση, διαθέσιμοι, και να είναι πρόθυμοι να διαθέσουν τα πάντα για το καλό της εταιρείας. Ποιος ήταν, όμως, ο αντίκτυπος της συμπεριφοράς αυτής στους συνεργάτες; Είναι τελικά ευχαριστημένοι οι υπάλληλοι της πιο «δυνατής» εταιρείας παγκοσμίως;

Ο Ντέιβιντ Μπλακ εργάστηκε στην εταιρεία για περισσότερα από 12 χρόνια έχοντας διάφορους ρόλους όπως του μηχανικού συμβούλου σε Java και WebObjects και υπεύθυνος σε εκπαιδευτικά προγράμματα, μέχρι που αποφάσισε να φύγει και να ξεκινήσει τη δική του τεχνολογική startup – την DB3 Innovation.

Ο Μπλακ μπορεί να μην εργάστηκε μαζί με τον Στιβ Τζομπς αλλά εργάστηκε κοντά του και σήμερα έχει να πει πολλές λεπτομέρειες. Χαρακτηριστικά, είπε στο Business Insider, πως οι υπάλληλοι τελείωναν το γεύμα τους 15 με 20 λεπτά νωρίτερα κάθε φορά που εκείνος κατέβαινε στο εστιατόριο, ενώ κανείς δεν επέλεγε να κάτσει δίπλα του.

Ποιος ήταν ο λόγος; Ο Μπλακ δίνει τη δική του εξήγηση: «Μάλλον για να αποφύγουν την ερώτηση “Πάνω σε τι δουλεύεις;”», μια ερώτηση που συχνά έφερνε τους υπαλλήλους σε δύσκολη θέση.

Ο πρώην υπάλληλος της Apple περιέγραψε ένα περιστατικό κατά το οποίο ο Τζομπς ρώτησε έναν δόκιμο σε τι δουλεύει. Όταν του απάντησε ζήτησε να δει αμέσως τα σχέδια του. Μέχρι να του εξηγήσει πως έκανε πλάκα, ο νεαρός υπάλληλος είχε κατατρομάξει.

«Γι’ αυτό κανείς δεν ήθελε να μένει μόνος μαζί του», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα:

Ένα εμπνευσμένο email από τον Στιβ Τζομπς

Ο Αριστοτέλης και ο Στιβ Τζομπς για τους νέους επιχειρηματίες

Από τη μητέρα Τερέζα στον Στιβ Τζομπς