Γιατί «υποφέρουν» οι πωλήσεις της Pepsi παγκοσμίως

Γιατί «υποφέρουν» οι πωλήσεις της Pepsi παγκοσμίως

Ο αμερικανικός κολοσσός δοκιμάζει στροφή σε πιο υγιεινά προϊόντα, κάτι που προς το παρόν του στοιχίζει. 

Απώλειες στα μερίδια αγοράς της σημείωσε ο γίγαντας τροφίμων και αναψυκτικών της PepsiCo, καθώς η εταιρεία έστρεψε το μάρκετινγκ της από προϊόντα όπως η Pepsi και το Mountain Dew σε πιο υγιεινά προϊόντα όπως το νερό LIFEWTR.

Η CEO του ομίλου, Indra Nooyi, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου σε αναλυτές της Wall Street, χαρακτήρισε τη πτώση προσωρινή και δήλωσε ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει γρήγορα.

«Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε άμεσες προσαρμογές» ανέφερε.

Η κατανάλωση αναψυκτικών στις ΗΠΑ σημειώνει πτώση εδώ και 12 χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε πιο υγιείς επιλογές, μια τάση που εταιρείες όπως η PepsiCo προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν. Η Indra Nooyi ανέφερε ότι τα μη ανθρακούχα προιόντα της εταιρείας έχουν καταφέρει να κερδίσουν 7 μονάδες σε όρους μεριδίου αγοράς από το 2010.

Συνολικά η εταιρεία είδηση το καθαρό της εισόδημα να αυξάνεται στα 2,14 δισ. δολάρια από 1,99 δισ, δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν το 1,48 δολάρια, πάνω από την εκτίμηση των αναλυτών για 1,43 δολάρια.

Τα brands της PepsiCo έχουν αξία μεγαλύτερη από 22 δισ. ευρώ.