Γιατί κάποιος μπορεί να έδωσε 29.000 δολάρια για δύο πεπόνια;

Γιατί κάποιος μπορεί να έδωσε 29.000 δολάρια για δύο πεπόνια;

Έχουμε πλέον νέο ρεκόρ στην τιμή που πουλήθηκε ποτέ στην ιστορία οποιοδήποτε πεπόνι.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε ένας πρόεδρος επιχείρησης συσκευασίας φρούτων και λαχανικών στην Ιαπωνία έδωσε σε δημοπρασία 29.251 δολάρια για δύο πεπόνια τα οποία καλλιεργήθηκαν στον δήμο Yubari, γνωστό για την παραγωγή του συγκεκριμένου φρούτου.

Αυτή ήταν η πρώτη δημοπρασία της χρονιάς.

Το ποσό που δόθηκε ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 27.423 δολαρίων που είχε δοθεί το 2016, και είναι σχεδόν διπλάσιο από τα 13.711 δολάρια που πληρώθηκαν για ένα άλλο ζευγάρι πεπόνια στην πρώτη δημοπρασία της προηγούμενης χρονιάς.

Ο άνθρωπος που έδωσε τόσα χρήματα ονομάζεται Shinya Noda, και είναι πρόεδρος της Hokuyu Pack. Αυτό το οποίο τον παρακίνησε να δώσει τόσα χρήματα για τα φρούτα αυτά, ήταν επειδή ήθελε να γιορτάσει τα 30 χρόνια από την ίδρυση της επιχείρησής το, και θα δοθούν δώρο στους πελάτες και τους καταναλωτές της εταιρείας του.

Αν και σε εμάς μπορεί να φαίνεται περίεργο, στην Ιαπωνία κινήσεις σαν αυτές δεν είναι ασυνήθιστες. Το 2015, ένα μόλις τσαμπί σταφύλια πουλήθηκε για 8.200 δολάρια σε έναν σεφ ο οποίος το χρησιμοποίησε σε μερικά από τα πιάτα του.