Γιατί και το 2018 θα είναι συναρπαστικό για την Apple

Γιατί και το 2018 θα είναι συναρπαστικό για την Apple

Θα είναι μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για την Apple και για τα iPhone της.

του Don Reisinger

Αν και το 2017 ήταν μια καλή χρονιά για την Apple, η οποία είχε κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων και προσέθεσε μπόλικο χρήμα στα ατελείωτα αποθέματα ρευστού που διαθέτει, το 2018 μοιάζει να φέρνει ακόμα πιο ευνοϊκές προοπτικές για την εταιρεία.

Μέσα στον Δεκέμβρη υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ένα νέο έτος που προβλέπεται ιδιαίτερα θετικό για την Apple.

Οι πωλήσεις των ακουστικών AirPods αναμένεται να αυξηθούν του χρόνου ενώ η Apple θα προσφέρει και τρία νέα μοντέλα iPhone, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα που προέρχονται από αυτό το κρίσιμο κομμάτι της αγοράς.

Το 2018, η Apple θα προσφέρει τρία νέα iPhone, εκ των οποίων το ένα θα έχει χαμηλότερη τιμή και μεταλλικό οπίσθιο πάνελ. Τα άλλα δύο μοντέλα θα διαδεχθούν το iPhone X, διαθέτοντας μεγάλες οθόνες και γυάλινα πάνελ.

Η τρίτη εκδοχή θα έχει μεταλλική «πλάτη» για να εξασφαλιστεί χαμηλότερη τιμή, χάρη στο φθηνότερο υλικό.

Επίσης, το μεταλλικό iPhone θα περιλαμβάνει τεχνολογία οθόνης υγρών κρυστάλλων (LCD), η οποία είναι φθηνότερη από την τεχνολογία οθόνης οργανικών διόδων εκπομπής φωτός (OLED). Η Apple χρησιμοποίησε την τεχνολογία OLED στο iPhone X και σχεδιάζει να την ενσωματώσει και στα υπόλοιπα μοντέλα της.

Όσο για τα δημοφιλή ασύρματα AirPods, οι πωλήσεις τους αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το 2018, όπως εκτιμά ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της KGI Securities. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, η Apple θα πουλήσει 26-28 εκατομμύρια AirPods το 2018, ενώ η αντίστοιχη εκτίμηση για τις πωλήσεις του 2018 ανέρχεται στις 13-14 εκατομμύρια μονάδες. Μιλάμε, δηλαδή, για διπλασιασμό των πωλήσεων μέσα σε ένα μόλις έτος.

Τέλος, σημειώστε ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Trump, η Apple αναμένεται να εξοικονομήσει 47,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους. Αυτό, τουλάχιστον, ανέφεραν οικονομολόγοι στους Financial Times.

Καθόλου άσχημα, δεν νομίζετε;