Γιατί ο Σόρος έδωσε 18 δισ. δολάρια σε μία νύχτα για φιλανθρωπικό σκοπό

Γιατί ο Σόρος έδωσε 18 δισ. δολάρια σε μία νύχτα για φιλανθρωπικό σκοπό

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, δαπάνησε σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του στο Open Society Foundations, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, δαπάνησε σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του στο Open Society Foundations, σύμφωνα με ανακοίνωση του φιλανθρωπικού ιδρύματος.

«Η 18 δισ. δολαρίων επένδυση του Σόρος, καθιστά τον οργανισμό έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο», αναφέρει η Wall Street Journal. Με την υπογραφή του Σόρος, το Open Society άνοιξε το 1979 και αποτελεί ένα ίδρυμα επιχορηγήσεων με υποκαταστήματα και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο που επικεντρώνεται στη στήριξη των δημοκρατιών και την καταπολέμηση των ζητημάτων αδικίας και διακρίσεων.

Σημειώνεται ότι οι συνολικές δαπάνες του οργανισμού τα τελευταία χρόνια έχουν αγγίξει τα 14 δισ. δολάρια, ενώ ο προϋπολογισμός του για το 2017 ανέρχεται σε 940,7 εκατ. δολάρια, με τις επιχορηγήσεις σε επτά περιφέρειες ανά τον κόσμο να επικεντρώνονται σε ζητήματα όπως η οικονομική διακυβέρνηση και η πρόοδος, η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τον οργανισμό.

«Η επιτυχία μου στις χρηματοπιστωτικές αγορές μου έδωσε μεγαλύτερο βαθμό ανεξαρτησίας από τους περισσότερους ανθρώπους », έγραψε ο Σόρος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. «Αυτό μου επιτρέπει να ασχοληθώ με αμφιλεγόμενα θέματα: Στην πραγματικότητα, με υποχρεώνει να πράξω αναλόγως, επειδή άλλοι δεν μπορούν», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη το περιοδικό Forbes κατέταξε τον Σορος στη λίστα με τους 400 πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, με καθαρή αξία περιουσίας 23 δισ. δολαρίων.