Γιατί ο Τραμπ εμπιστεύεται με «κλειστά μάτια» το Facebook

Γιατί ο Τραμπ εμπιστεύεται με «κλειστά μάτια» το Facebook

Το διάσημο κοινωνικό μέσο εξετάζει να «μπλοκάρει» την εκστρατεία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

O Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ απάντησε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι οι εργάζομενοι του Facebook ήθελαν τον CEO Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μπλοκάρει τη νίκη του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου στις επικείμενες εκλογές.

Ο ίδιος, λοιπόν, απάντησε λέγοντας: «Νομίζω ότι δεν θα συμβεί τίποτα», προσθέτοντας «έχω μεγάλη επιτυχία στο Facebook. Μάλιστα κάποιος με χαρακτήρισε ως “το αστέρι του κοινωνικού μέσου”. Οπότε δεν πιστεύω ότι θα με πειράξουν».

Το δημοσίευμα κυκλοφόρησε από το Gizmodo την Παρασκευή και παρουσίαζε μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στους χρήστες του Facebook με το εξής ερώτημα: «Τί θα θέλατε να κάνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο κοινωνικό μέσο την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016;». Παρακάτω υπήρχαν πέντε επιλογές.

Η πέμπτη και τελευταία ανέφερε «Ποια είναι η ευθύνη του Facebook στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως Πρόεδρος των ΗΠΑ;». Ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πόσα άτομα επέλεξαν την παραπάνω ερώτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γίγαντα της τεχνολογίας, «η εταιρεία παραμένει ουδέτερη. Ενθαρρύνουμε όλους τους υποψηφίους, τις πολιτικές ομάδες και τους ψηφοφόρους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα».

Ωστόσο, ο Ζούκερμπεργκ έχει δείξει την αντιπάθειά του προς τον Αμερικανό υποψήφιο και μάλιστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο F8 την περασμένη εβδομάδα. «Πολλοί μου ζητούν να “σηκώσω” ένα τοίχο σε ορισμένα άτομα», δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενος χαρακτηριστικά στον Τραμπ, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα ήθελε να σηκώσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ απάντησε λέγοντας: «Δεν τον έχω γνωρίσει και δεν έχουμε μιλήσει ποτέ. Ίσως να αναφέρεται σε κάποιον άλλον και όχι σε εμένα. Όπως και να ‘χει, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα τείχος στο συγκεκριμένο σημείο».