Γιατί όσοι δουλεύουν στον κλάδο της τεχνολογίας είναι δυστυχισμένοι;

Γιατί όσοι δουλεύουν στον κλάδο της τεχνολογίας είναι δυστυχισμένοι;

Έρευνα δείχνει πως παρά τους υψηλούς μισθούς, οι εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους.

Σίγουρα όσοι εργάζονται στον κλάδο της τεχνολογίας είναι από τους πιο καλοπληρωμένους αυτή τη στιγμή. Οι εργαζόμενοι στον πιο «απαιτητικό» τομέα αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν μέχρι και 6ψήφιους μισθούς και τα «προνόμια» τους δε σταματούν εκεί.

Παρά τους «παχουλούς» μισθούς τους, όμως, μια έρευνα αποδεικνύει πως οι εργαζόμενοι αυτοί απέχουν παρασάγγας απ’ το να είναι ευτυχισμένοι.

Η start up Tiny Pulse, η οποία παρακολουθεί τις συμπεριφορές των εργαζομένων της μέσα από εβδομαδιαίους ελέγχους, ζήτησε από 5.000 εργαζομένους στο τεχνολογικό κομμάτι, software engineers, developers και άλλους, να μιλήσουν για την εμπειρία τους πάνω στη δουλειά και στη συνέχεια συνέκριναν τα αποτελέσματα με τους εργαζόμενους στα άλλα τμήματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι υπάλληλοι αυτοί, είναι κατά πολύ λιγότερο ευχαριστημένοι.

Αναλυτικότερα, μόνο το 19% των εργαζομένων έδωσε μια θετική απάντηση όταν ρωτήθηκαν πόσο χαρούμενοι είναι με τη δουλειά τους.

Οι απαντήσεις τους και στα άλλα ερωτήματα ήταν εξίσου αρνητικές.

Όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν πως αισθάνονται στην εργασία, το 17% των εργαζομένων τεχνολογίας έδωσε εννέα ή 10 στην κλίμακα 10 βαθμών (στους εργαζόμενους εκτός τεχνολογίας το ποσοστό έφτασε το 22 %). Οι μισοί των εργαζομένων έξω από το χώρο τεχνολογίας δήλωσαν πως η πορεία της καριέρας τους είναι σαφής. Το ποσοστό των εργαζομένων που έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τη σταδιοδρομία τους πέφτει στο 36% όταν δούμε εκείνους που εργάζονται στον τεχνολογικό κλάδο. Επίσης το 47% των εργαζομένων τεχνολογίας λέει ότι έχει ισχυρές σχέσεις με τους συναδέλφους του, σε σύγκριση με το 56 % των εργαζομένων σε άλλα τμήματα.