Γιατί πρέπει να αλλάξετε την πρωινή συνήθεια του καφέ

Γιατί πρέπει να αλλάξετε την πρωινή συνήθεια του καφέ

Εάν το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ξυπνάτε είναι να πίνετε καφέ, τότε κάνετε μεγάλο λάθος.

Ο εθισμός στον καφέ ίσως είναι ένα θέμα που πρέπει να σας απασχολήσει: Εάν το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ξυπνάτε είναι να πίνετε καφέ, τότε κάνετε μεγάλο λάθος, διότι σύμφωνα με τα τελευταία νέα όσοι δεν είναι ανυπόμονοι το πρωί λαμβάνουν και την καλύτερη επίδραση της καφεϊνης.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι Mitchell Moffit και Gregory Brown, τα «μυαλά» που κρύβονται πίσω από το AsapSCIENCE, ένα δημοφιλές κανάλι επιστημονικής εκπαίδευσης στο YouTube. Πιο συγκεκριμένα, οι δυο Καναδοί επιστήμονες δημοσίευσαν ένα βίντεο που συνθλίβει την ευχάριστη τελετουργία του καφέ με σκοπό να ανατρέψουν την πρωινή αυτή συνήθεια των ανθρώπων.

Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, ένα φλυτζάνι καφέ το πρωί δεν θα σας «ξυπνήσει» στην πραγματικότητα, διότι η κορτιζόλη, η οποία κατ’ ουσία θεωρείται η «καφεϊνη» του κάθε ανθρώπου, έχει την τάση να κορυφώνεται κατά τις οκτώ με εννέα το πρωί, δίνοντας σας ενέργεια και ζωντάνια. Ωστόσο, εκείνη την ώρα οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη πιει τον πρώτο τους καφέ προκειμένου να ξεκινήσουν την ημέρα τους.

Συνεπώς, η κορτιζόλη καθιστά την καφεϊνη άχρηστη για τον οργανισμό σας τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς πραγματοποιεί σχεδόν ακριβώς την ίδια λειτουργία. Αντίθετα, η κατανάλωση του καφέ είναι χρήσιμη νωρίς το μεσημέρι ή το απόγευμα, όταν η κορτιζόλη αρχίζει να υποχωρεί από τον οργανισμό.

Εάν τελικά αποφασίσετε να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια, πρέπει να εφοπλιστείτε με υπομονή διότι η αναμονή αυτή ίσως να σας φανεί το πιο δύσκολο πράγμα στην όλη η υπόθεση.