Γιατί πρέπει όλοι να παραδειγματιστούμε από τα μέσα μεταφοράς της Ιαπωνίας

Γιατί πρέπει όλοι να παραδειγματιστούμε από τα μέσα μεταφοράς της Ιαπωνίας

Τα τρένα της Ιαπωνίας τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες ενώ απολογούνται όταν φεύγουν... νωρίτερα από το πρόγραμμα.

Η Σίντυ Άνταμς από το Page Six δεν αντέχει τα μέσα μεταφοράς. Όπως αναφέρει, τα προβλήματα με τα μέσα σταθερής τροχιάς στη Νέα Υόρκη σε βγάζουν εκτός εαυτού. Ξεκινά το άρθρο της επισημαίνοντας ότι για το σύστημα σιδηροδρόμων στο Μεγάλο Μήλο μόνον ένα γράμμα χωρίζει τη λέξη «run» από τη λέξη «ruin».

Αφού, για τους τύπους, απολογείται για τα όσα πρόκειται να πει στους αρμόδιους του μετρό, της MTA, του LIRR και του Amtrak, προχωρά σε σύγκριση με το τι συμβαίνει στην Ιαπωνία.

Θυμίζει ότι η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχει το υπερ-αποτελεσματικό τραίνο-βολίδα Tsukuba Express. Θυμάται ότι πριν έξι μήνες ένας συρμός του εξπρές αναχώρησε από τον σταθμό Minami-Nagareyama, στην πόλη Ναγκαρεγιάμα της επαρχίας Τσίμπα, με κατεύθυνση Τόκιο, στις 9:44:20 μμ. Η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 9:44:40 μμ. Δηλαδή, το τραίνο αναχώρησε 20 δεύτερα πριν την ώρα του.

Τόσο τραγικός θεωρήθηκε ο κακός υπολογισμός, αφηγείται η Σίντι Άνταμς – που ο μηχανικός του συρμού απολογήθηκε δημόσια. Υποκλίθηκε βαθειά, αναγνωρίζοντας το ολέθριο σφάλμα (και φυσικά η απολογία έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της χώρας). Επιπλέον, το πλήρωμα του τραίνου εγγυήθηκε ότι, στο μέλλον, δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξανασυμβεί τέτοια ντροπή.