Γιατί το αμερικανικό Σύνταγμα έγινε best seller στο Amazon

Γιατί το αμερικανικό Σύνταγμα έγινε best seller στο Amazon
epa05446320 Khizr Khan (R), father of fallen soldier Human S. M. Khan, holds a copy of the United States Constitution on stage during final day of the Democratic National Convention at the Wells Fargo Center in Philadelphia, Pennsylvania, USA, 28 July 2016. The four-day convention is expected to end with Hillary Clinton formally accepting the nomination of the Democratic Party as their presidential candidate in the 2016 election. EPA/JUSTIN LANE

Τα πράγματα είναι σοβαρά, καθώς μόνο ο Χάρι Πότερ το ξεπέρασε.

Μπορεί να γράφτηκε πριν από τρεις αιώνες, όμως το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.

Σύμφωνα με το Amazon.com, η έκδοση τσέπης του αμερικανικού Συντάγματος βρίσκεται στη δεύτερη θέση των best sellers του διαδικτυακού καταστήματος στις ΗΠΑ από το απόγευμα της Δευτέρας. Μόνο το νέο βιβλίο του Χάρι Πότερ που κυκλοφόρησε την Κυριακή, το ξεπέρασε σε πωλήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune, το φυλλάδιο που κοστίζει ένα δολάριο και εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Συνταγματικών Σπουδών έφτασε πολύ κοντά στην κορυφή των πωλήσεων έπειτα από την ομιλία του Khizr Khan στο Συνέδριο των Δημοκρατικών.

Ο Khan είναι Αμερικανός μουσουλμάνος και δικηγόρος, κι ο γιος του που υπηρετούσε στο Ιράκ σκοτώθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας. Στο συνέδριο έφερε μαζί του ένα απόσπασμα από το αμερικανικό Σύνταγμα και όταν μίλησε στους υπόλοιπους συνέδρους την Πέμπτη, απευθύνθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας: «Έχεις διαβάσει ποτέ το αμερικανικό Σύνταγμα; Πολύ ευχαρίστως να σου δώσω το δικό μου αντίτυπο».

Την Κυριακή ο Τραμπ αναφέρθηκε στο NBC για τον Khan και την σύζυγό του Ghazala, λέγοντας ότι ο άνδρας ήταν ο μόνος που μίλησε στο συνέδριο των Δημοκρατιών γιατί «δεν επιτρεπόταν» στη γυναίκα του να μιλήσει.

Η Ghazala Khan απάντησε στον Τραμπ με ένα πύρινο άρθρο στην εφημερίδα Washington Post λέγοντας ότι επέλεξε να μη μιλήσει στο συνέδριο λόγω έντονης συγκίνησης. «Χωρίς να πω τίποτα, ούτε λέξη, όλη η Αμερική, όλος ο κόσμος, ένιωσε τον πόνο μου», έγραψε η Khan. «Είμαι μια από τις μητέρες που έχασαν το παιδί τους στον πόλεμο (Gold Star mother). Όποιος με είδε, με ένιωσε στην καρδιά του».