Γιατί το επόμενο iPhone μπορεί να απογειώσει τα έσοδα της Apple

Γιατί το επόμενο iPhone μπορεί να απογειώσει τα έσοδα της Apple
epa05541578 A new iPhone 7 smartphone on display at the Apple Store in Sydney, Australia, 16 September 2016. The iPhone 7, iPhone 7 Plus and Apple Watch Series 2 have been released for sale in Australia. EPA/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Σε ένα σημείωμά του προς τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα, ο Τζέφρι Κβαλ, αναλυτής της Nomura, έγραψε ότι το επόμενο iPhone της Apple – το iPhone 8 όπως το ονόμασε συμβατικά – θα βοηθήσει την εταιρεία να αγγίξει πωλήσεις-ρεκόρ ύψους 86 εκατομμυρίων μονάδων κατά το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της (δηλαδή το τέταρτο τρίμηνο του 2017).

Οι φήμες πληθαίνουν γύρω από τα σχέδια της Apple για το επόμενο iPhone. Σύμφωνα με αυτές, η εταιρεία θα παρουσιάσει τρεις νέες εκδόσεις της δημοφιλούς συσκευής. Οι δύο πρώτες, iPhone 7s και iPhone 7s Plus θα συνιστούν αναβαθμίσεις περιορισμένης έκτασης σε σχέση με τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus που παρουσίασε η Apple πέρυσι.

Όμως, η Apple φαίνεται, σύμφωνα με αναφορές, ότι δουλεύει και πάνω σε μια μείζονα αναβάθμιση – σε ένα μοντέλο που πολλοί αποκαλούν iPhone 8 και θα περιλαμβάνει έναν εντελώς νέο σχεδιασμό και ένα γυάλινο πλαίσιο. Επίσης, η συσκευή θα έχει κοίλη οθόνη όπως αυτή του Galaxy S7 Edge της Samsung, και θα μπορεί να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση μπαταρίας.

Όποτε η Apple προσφέρει σημαντικές αναβαθμίσεις στο iPhone της, οι πωλήσεις συνήθως αυξάνονται. Ο Κβαλ προβλέπει ότι μια τέτοια αύξηση θα λάβει χώρα εκ νέου με το επόμενο iPhone.

Ο Κβαλ προσθέτει ότι η επιτυχία του iPhone στα τέλη του 2017 θα μπορεί να αποδοθεί και σε μια μεγαλύτερη βάση πελατών την οποία θα μπορεί να εκμεταλλευτεί η Apple. Στο σημείωμά του αναφέρει ότι το iPhone 8 θα προσφερθεί σε «μια βάση συνδρομητών που είναι 45-50% μεγαλύτερη από τη βάση συνδρομητών του iPhone 6 όταν αυτό λανσαρίστηκε». Με άλλα λόγια, ο αριθμός των πελατών που θα μπορεί να προσελκύσει η Apple με το επόμενο iPhone θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος και οι πωλήσεις θα αυξηθούν αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη: 

Δέκα χρόνια iPhone: Πόσο επηρέασε τον κόσμο της τεχνολογίας