Γιώργος Χατζηνικολάου: Εξέλιξη- σταθμός η έκδοση 10ετούς ομολόγου

Γιώργος Χατζηνικολάου: Εξέλιξη- σταθμός η έκδοση 10ετούς ομολόγου

Η εν λόγω εξέλιξη, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.

Την επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου χαιρέτισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου από τα Ιωάννινα, όπου με τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου και κλιμάκιο στελεχών της τράπεζας επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις.

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου έκανε λόγο για εξέλιξη σταθμό που αποδεικνύει τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα σημείωσε πως έτσι ανοίγουν νέες ευκαιρίες για τις τράπεζες.

«Ευκαιρία σήμερα να χαιρετίσουμε την έκδοση του 10ετους ομολόγου από τη χώρα, που αποτελεί εξέλιξη σταθμό και αποδεικνύει σε μεγάλο βαθμό τη βελτίωση που έχει γίνει στην ελληνική οικονομία. Με την έκδοση αυτή ανοίγουν οι ευκαιρίες για τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν και να βρουν επίσης μια επιπλέον πηγή κεφαλαίου στο εξωτερικό, όπου σιγά-σιγά οι ξένοι επενδυτές διαμορφώνουν μια καλύτερη εικόνα για την Ελλάδα. Κι όσο μεγαλώνει η άνεση των τραπεζών, με τις διάφορες πηγές χρηματοδότησης, μεγαλώνει και η ικανότητά μας να χρηματοδοτήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Γιατί η υγιής επιχειρηματικότητα, είναι η μονή διέξοδος για τη δημιουργία απασχόλησης και είναι η πραγματική απάντηση που θα δώσουμε στο brain drain» δήλωσε ο Γιώργος Χαντζηνικολάου.