Γιορτάστε τον Αγιο Βαλεντίνο στο Divani Apollon Palace & Thalasso

Γιορτάστε τον Αγιο Βαλεντίνο στο Divani Apollon Palace & Thalasso

Το Fortunegreece σε συνεργασία με το Minaluxuryhotels σας προτείνουν, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τον ιδανικό προορισμό για να αναθερμάνετε τον έρωτά σας.

Κείμενα/φωτογραφίες Μίνα Μπαγιώτα mina@minaluxuryhotels.com

Μπορεί οι περισσότεροι να έχετε ταυτίσει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με το ηλιόλουστο ελληνικό καλοκαίρι, σίγουρα όμως μία ρομαντική απόδραση μέσα στο χειμώνα στο old time classic Divani Apollon Palace & Thalasso, στο Καβούρι, θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Η Μίνα Μπαγιώτα δημοσιογράφος και travel blogger μέσω του www.minaluxuryhotels.com βρέθηκε στο ιστορικό ξενοδοχείο ένα μουντό Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου και το συνιστά χωρίς δεύτερη σκέψη για να απολαύσετε με το έτερον σας ήμισυ τον Αγιο Βαλεντίνο με έντονες δόσεις ρομαντισμού και να δραπετεύσετε από την καθημερινότητα.

Mέλος της αλυσίδας Leading hotels of the world το Divani Apollon Palace & Thalasso περιλαμβάνει 280 συνολικά δωμάτια (συμπεριλαμβανομένου 13 πολυτελών σουϊτών με θέα στο Σαρωνικό) και ότι άλλο οφείλει να έχει ένα ξενοδοχείο του δικού του μεγέθους. Τις κατάλληλες εγκαταστάσεις (δύο πισίνες και μία ιδιωτική παραλία, γήπεδο τένις), ένα επιβλητικό spa και κέντρο θαλασσοθεραπείας, καλό φαγητό, ψαγμένα κοκτέιλ και φυσικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Φτάνοντας εκεί νωρίς το απόγευμα, το εκπαιδευμένο προσωπικό μας υποδέχτηκε με εκείνη τη ζεστασιά και το χαμόγελο, που συναντάς στα κλασικά ξενοδοχειακά brands, που διατηρούν την αίγλη τους όσο χρόνια και να περάσουν.

Ανεβήκαμε, αμέσως, στην ευρύχωρη σουίτα του 5ου ορόφου και αντικρίσαμε τη θέα στη θάλασσα. Αυτό ήταν. Οι εκκρεμότητες και οι έγνοιες της καθημερινότητας μπήκαν με μιας στο περιθώριο.

Καλαίσθητα έπιπλα, πολυτελή υφάσματα, high tech ανέσεις, ένα κρεβάτι σωστών διαστάσεων για χαλάρωση και ξεκούραση, βιβλία τέχνης παντού και ένα μαρμάρινο διπλό μπάνιο με τζαμαρία για ανεμπόδιστη θέα στο Σαρωνικό και όλες τις παροχές.

Στο δωμάτιο μας περίμενε μία πιατέλα με φρέσκα φρούτα και ένα μπουκάλι σαμπάνια. Για μας ο Αγιος Βαλεντίνος είχε ήδη ξεκινήσει.

Spa 5 αστέρων

Αργά το απόγευμα κατεβήκαμε στο Divani Athens Spa & Thalasso Centre για ένα 50λεπτο μασάζ. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα πολύ να επισκεφτώ το μεγαλοπρεπές spa των 3,500 τ.μ., μετά την ανακαίνιση. Το κέντρο διαθέτει τη μεγαλύτερη πισίνα θαλασσοθεραπείας στην Ελλάδα, 270 τ.μ., για την ακρίβεια, 16 διαφορετικά σημεία με πίδακες νερού και φυσικά μία μεγάλη ποικιλία θεραπειών και tailored-made προγραμμάτων για να καλύπτει τις εξατομικευμένες ανάγκες των επισκεπτών.

Πράγματι ήταν μία μοναδική εμπειρία! Δεν είναι καθόλου τυχαίο εξάλλου ότι το Divani Apollon Palace & Thalasso βραβεύτηκε πρόσφατα ως ο καλύτερος ελληνικός προορισμός ευεξίας στα Wellness Travel Awards 2016 που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market, στο Λονδίνο.

Γαστρονομία

Το βράδυ δειπνήσαμε στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου το Ανεμος. Φυσικά επιλέξαμε τα τοπ πιάτα του, που δεν είναι άλλα από το ψητό καλαμάρι και τη σφυρίδα με λαχανικά.

Η ημέρα όμως στο Divani της Αθηναϊκής Ριβιέρας δεν τελειώνει ποτέ μετά το dinner. Συνεχίζεται στο A+D Bar του ξενοδοχείου. Μοντέρνα διακόσμηση, μότο στον τοίχο που παίζουν με τα αρχικά Α+D, ένα εντυπωσιακό μαρμάρινο μπαρ,  ένας πιανίστας που σε ταξιδεύει με τη μουσική του και ο Yacek στο μπαρ, που κλέβει τις εντυπώσεις με τα ανεπανάληπτα signature κοκτέιλ του.

Το επόμενο πρωί πήραμε πρωινό στο δωμάτιο, για την ακρίβεια «μεγαλοπρεπές» πρωινό στο δωμάτιο. Φρέσκοι χυμοί, γευστικές φρουτοσαλάτες, αχνιστά κρουασάν και θέα στο Σαρωνικό. Επιπλέον, τέλειο setting και απίθανο σέρβις. Χωρίς αμφιβολία, το Divani Apollon Palace & Thalasso στην υπηρεσία υπηρεσία In-Room Dining, παίρνει άριστα.

Πριν αναχωρήσουμε κατεβήκαμε στην ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου. Τι και αν είναι χειμώνας και ο καιρός είναι μουντός; Η θαλασσινή αύρα θα σας συνεπάρει, όπως συνέβη και με εμάς. Και κάπως έτσι θα ξαναζωντανέψει ο έρωτας, η ζωή θα μοιάζει πιο απολαυστική και η καθημερινότητα θα αντιμετωπιστεί με περισσότερη αισιοδοξία.

Happy Valentine’s Day!!!

1/9