Γκέιτς, Μπράνσον και Σάντμπεργκ έχουν αυτό το κοινό μυστικό παραγωγικότητας

Γκέιτς, Μπράνσον και Σάντμπεργκ έχουν αυτό το κοινό μυστικό παραγωγικότητας

Πρόκεται για κάτι απλούστατο και παλιό τρικ αλλά λειτουργεί άψογα, δεν νομίζετε; 

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή,  χρησιμοποιούν ένα κλασικό,  παλιό σχολικό οργανωτικό και, όπως φαίνεται, παραγωγικό τέχνασμα.
Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, και ο επικεφαλής της εταιρείας Facebook, Σέρυλ Σάντμπεργκ, κυκλοφορούν με ένα σημειωματάριο στο χέρι.

Οι Γκέιτς και Μπράνσον χρησιμοποιούν τα σημειωματάρια τους για την καταγραφή ιδεών. Διατηρώντας ένα στυλό και χαρτί αυτοί οι δύο μεγιστάνες είναι σε θέση να παρακολουθούν και να θυμούνται όλες τις ιδέες που τους έρχονται στο μυαλό  κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Δεν μπορώ να σας πω που θα ήμουν αν δεν είχα ένα στυλό στο χέρι για να γράψω τις ιδέες που μόλις μου έρχονται» έγραψε Μπράνσον σε ένα blog.
Η Σάντμπεργκ χρησιμοποιεί το σημειωματάριό της ως είδος “σχεδιαστή”!

Υπράρχουν πάντα μουντζούρες κάτω από τις λίστες υποχρεώσεων ενώ στη συνέχεια κόβει τις σελίδες μόλις “τικάρει” όλους τους στόχους της. Όπως λέει η ίδια, είναι ένα μεγάλο κίνητρο για να παραμείνετε σε τροχιά – δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να φέρνετε εις πέρας  τα πάντα στη λίστα των υποχρεώσεών σας.

Ανεξάρτητα από το πώς ακριβώς χρησιμοποιούν τα σημειωματάρια τους, αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι έχουν αυτό το κοινό χαρακτηριστικό που απ’ ότι φαίνεται τους έχει βγει σε πολύ καλό.
Ο ομιλητής του TED, Damon Brown, έγραψε στην Inc. ότι η καταγραφή των πράξεων μας βοηθά να φιλτράρουμε τις σκέψεις μας, να θυμόμαστε τις ιδέες και να διατυπώνουμε την περίληψη εύκολα και γρήγορα.
Ο συνεργάτης της Forbes, Drew Hansen, λέει ότι το κλειδί είναι να καταγράφετε πάντα τις σκέψεις σας αμέσως: «Νομίζετε ότι θα θυμηθείτε, αλλά δεν θα το κάνετε και θα χάσετε όλες τις σκέψεις που σας πλημμυρίζουν αφού έχετε απελευθερώσει το μυαλό σας από την ανάμνηση της αρχικής σπίθας”.

Μπορεί να είναι παλιό τρικ, αλλά λειτουργεί, δεν νομίζετε;