«Γκρεμίστηκαν» τα σχέδια της Apple για την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων

«Γκρεμίστηκαν» τα σχέδια της Apple για την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων

Η εταιρεία θα προχωρήσει μόνο στην παραγωγή των ηλεκτρικών λεωφορείων που αναπτύσσει με τη Volkswagen. 

Ένα νέο δημοσίευμα των New York Times κάνει λόγο ότι το φιλόδοξο σχέδιο της Apple για τη δημιουργία ενός φουτουριστικού αυτοκινήτου, που έφερε μια μεγάλη συνεργασία με τη Volkswagen, μάλλον καταρρέει.

Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρει ότι η προθεσμία για τη δημιουργία ενός λεωφορείου ως το τέλος του χρόνου, «θα χαθεί».

Το λεωφορείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα χρησιμοποιήσει το σασί, τον σκελετό και τις ρόδες των βαν Τ6 της Volkswagen, ενώ από την «πλευρά» της Apple θα διαθέτει τη μπαταρία, τους αισθητήρες, τις θέσεις, το ταμπλό και άλλα εξαρτήματα.

Αρχικά, η Apple ήθελε να κατασκευάσει τα δικά της αυτοκίνητα σχηματίζοντας μια μεγάλπη ομάδα με περισσότερα από 1.000 μέλη. Όταν αυτό αποδείχτηκε περίπλοκο, προσπάθησε να συνεργαστεί με μια εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων, όπως η BMW και η Mercedes, αλλά στις εταιρείες αυτές δεν άρεσε ότι η Apple ήθελε να ελέγξει τα δεδομένα των αυτοκινήτων και το σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τις πηγές των NYT, η Apple δεν έχει πια κανένα σχέδιο να κατασκευάσει αυτοκίνητο, πέρα από τα ηλεκτρικά λεωφορεία που αναπτύσσει με τη Volkswagen.

Φυσικά, δεν αποκλείεται η Apple τελικά να κατασκευάσει και να πουλήσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο. Αλλά, προς το παρόν, φαίνεται ότι το εν λόγω σχέδιο είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα, ενώ η τεχνολογία της εταιρεία βρίσκεται σε κίνδυνο να μείνει πίσω σε σχέση με αυτή των ανταγωνιστών της.